YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 06 Ocak 2021

İklim değişikliğiyle mücadele etmediğimiz sürece salgınlara mahkûmuz

  • Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, iklim değişikliği ve hayvan hakları için mücadele edilmediği sürece insan sağlığının salgınlara mahkûm olacağını belirtti.

    Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgın hastalıklara ilişkin kritik uyarılarda bulundu. Uluslararası Salgın Hazırlık Günü için hazırlanan etkinliğe online katılan Ghebreyesus, koronavirüsün insanlığın karşılaştığı son salgın olmayacağını belirterek, ülkelere sağlık sistemlerini güçlendirme çağrısı yaptı. “Tarih bize koronavirüsün son salgın olmayacağını söylüyor. Salgınlar hayatın gerçeği" diyen Ghebreyesus, iklim değişikliği ve hayvan hakları için mücadele edilmediği sürece insan sağlığının salgınlara 'mahkûm' olacağına dikkat çekti.

    Sürdürülebilir bir dünya için işbirliği şart
    "Hükümetler ve toplum tarafından halk sağlığının daha iyi yatırımlarla desteklenmesi durumunda çocuklarımıza ve onların çocuklarına daha güvenli, daha dirençli ve daha sürdürülebilir bir dünya bırakabiliriz" diyen Tedros Adhanom Ghebreyesus sözlerini şöyle tamamladı: "Salgın sürecinde ülkeler sağlık için para harcıyor ancak salgın bittiğinde bir sonraki olası salgını engellemek için hiçbir şey yapmıyor. Bu, tehlikeli bir bakış açısı ve anlaşılması zor.”

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu