YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 07 Aralık 2020

Gezegen için bir aşı yok

  • Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, bozulan gezegenin onarımının sadece ‘ahlaki bir test’ değil aynı zamanda 21’inci yüzyılda herkesin önceliği olması gerektiğini belirterek; "Gezegen için bir aşı yok. Doğanın bir kurtarıcıya ihtiyacı var" dedi.

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, insanlığın doğaya karşı verdiği savaşın intihar girişimi olduğunu, bozulan gezegenin onarımının sadece ahlaki bir test değil aynı zamanda 21’inci yüzyılda herkesin önceliği olması gerektiğini söyledi. Columbia Üniversitesi’nde düzenlenen panelde, ‘Gezegenin Durumu’ başlıklı bir konuşma yapan Guterres, gezegenin bozulduğunu ve dünyanın karşı karşıya kaldığı bu kaosun ana nedeninin, insanların faaliyetleri olduğunu vurguladı. Guterres, “Biyoçeşitlilik çöktü. 1 milyon türün nesli tükenme riskiyle karşı karşıya. Çöller büyüdü, sulak alanlar kayboldu ve her yıl 10 milyon hektar orman yok oluyor” diye konuştu.

    Pandemiden daha tehlikeli
    Antonio Guterres, hava ve su kirliliğinin yılda 9 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu, bu rakamın pandeminin neden olduğu kayıplardan altı kat daha fazla olduğunu vurguladı. Bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'inin hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar olduğuna işaret eden Guterres, dünyanın aynı zamanda iklim felaketi ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

    Doğanın bir kurtarıcıya ihtiyacı var
    Antonio Guterres şunları söyledi: "Gezegen için bir aşı yok. Doğanın bir kurtarıcıya ihtiyacı var. Kaynaklar artık bozulan gezegene daha fazla yük olacak şekilde kullanılamaz. ‘Yeşil düğme’ye basma ve dünya ekonomisini dönüştürme zamanı geldi. Koronavirüs sonrası iyileşme ve gezegenin onarımı şeklinde madalyonun iki yüzü olmalı."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu