YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 08 Mayıs 2019

Sürdürülebilir geleceği tasarlayacak mimar ve mühendis adayları aranıyor

  • Rönesans Holding'in bu yıl beşincisini düzenlediği "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasına başvurular 16 Ağustos'a kadar devam ediyor. Kentsel Etkileşim Merkezi konseptiyle hazırlanan projelerle katılabilen yarışma, geleceğin mimar ve mühendis adaylarına açık.

    Rönesans Holding, "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışmasıyla beşinci yılında geleceğin profesyonelleri olan üniversite öğrencileriyle buluşuyor. Geleceğin mimar ve mühendis adaylarına açık olan yarışmanın proje teslimi 16 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılabilecek.

    Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması, gelecek nesillerin daha sağlıklı çevre dostu yapılarda yaşamasını sağlamak için üniversite öğrencilerine "sürdürülebilirlik" kültürünü kazandırmayı amaçlıyor. Yarışmaya katılan gençlerin geliştirdiği projelerinde aşağıdaki kriterlere dikkat etmeleri bekleniyor:
    • Doğal kaynakların verimli kullanılması
    • Çevreye saygılı olması
    • Her aşamasında sürdürülebilir olması
    • Sosyal girişimciliği öne çıkarması

    Yarışmada dereceye giren gençler, çeşitli para ödüllerinin yanı sıra, Rönesans Holding bünyesinde staj ve çeşitli eğitim programlarına katılma şansına da sahip olacak.
     

    Bu yılın konsepti "Kentsel Etkileşim Merkezi"

    Yeşil Bina ve Sürdürülebilirlik teması ve sürdürülebilirlik ilkeleri kapsamında oluşturulan yarışmaya, 2019 yılında Kentsel Etkileşim Merkezi konsepti ile mimari, mühendislik ve sosyal açıdan geliştirilmiş karma projeler katılabiliyor. Özellikle sosyal girişimcilik yönü kuvvetli, yaşadığı toplumda ortaya çıkan sosyal aksaklıkların farkında olup, akla gelmeyen ya da cesaret edilmeyen bir yaklaşımla hazırlanan projelerin öne çıkacağı vurgulanıyor.
     
    Kimler katılabilir?
     
    Yarışmaya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Çevre Mühendisliği ve Şehir Bölge Planlama eğitimi alan tüm öğrenciler katılabilecek. Yarışmacıların bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan ekiplerle katılabileceği "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması"yla ilgili daha detaylı bilgiye surdurulebilirlik.ronesans.com adresinden ulaşmak mümkün.
     
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu