YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 13 Şubat 2019

Sevgililer Günü’ne iyilik katacak hediyeler

  • Eğer siz de Sevgililer Günü’nü kutlamak istiyor fakat gereksiz tüketimi özendirmekten kaçınıyorsanız, sevdiğinize yapacağınız sürprize iyilik katacak önerilerimize göz atabilirsiniz.

    Bildiğiniz gibi Çevreciyiz’de sürdürülebilir bir gelecek için ilham veren fikirler paylaşıyoruz. Bu fikirler arasında kendi yenilenebilir enerjinizi üretmenizi sağlayacak ürünler veya daha az et tüketerek karbon ayak izinizi küçültmenizi sağlayacak gıdalar yer alabiliyor. Tüketimi özendirecek reklam ve içeriklere özellikle yer vermiyoruz. Çünkü sürdürülebilirliğin, sınırlı kaynakların dikkatli tüketimiyle yakından ilişkili olduğuna inanıyoruz.
 
Bununla beraber yılın en çok alışveriş yapılan günlerinden olan Sevgililer Günü yaklaşıyor. Sevgililer Günü’nü kutlamak tabii ki kişisel bir tercih. Bu konudaki her tercihe saygı duyuyoruz. Kaldı ki sevgilinize ya da sevdiklerinize sevginizi ifade etmek için bu günü bir fırsat olarak değerlendiriyor da olabilirsiniz.
 
Sanıyoruz işler naif bir kutlama fırsatının ille de tüketimle, hediyeyle, alışverişle ilişkilendirilmesiyle karışmaya başlıyor. İşte bu nedenle sizin için kısa bir öneri listesi hazırladık. Eğer siz de Sevgililer Günü’nü kutlamak istiyor fakat gereksiz tüketimi özendirmekten kaçınıyorsanız, sevdiğinize yapacağınız sürprize iyilik katabilirsiniz. 

 
 

Sevgililer Günü’ne iyilik katacak hediyeler

Öncelikle, sevdiğinize vereceğiniz en güzel hediyenin, sevginizi ona ifade etmek olduğunu unutmayın. Mutlaka fiziksel bir hatıra olsun isterseniz, kendi elinizle yapacağınız minik bir hediyeyle hoş bir sürpriz yapabilirsiniz. Hediyenizi hazırlayacak vaktiniz yoksa ve bir hediye almak istiyorsanız, aşağıdaki seçeneklerde hem size hem de dünyaya iyi gelecek bir alternatife rastlayabilirsiniz.

WWF-Türkiye

Tehlike altındaki bir türü evlat edinerek gezegenimizin geleceğini korumaya ne dersiniz? WWF-Türkiye’nin evlat edinme programıyla panda, yunus, deniz kaplumbağası, kutup ayısı, saz kedisi, orfoz, orangutan, kaplan veya turna evlat edinebilirsiniz. Yapacağınız bağışın tutarına göre hediyenizi dilerseniz e-sertifika, dilerseniz basılı sertifikanın yanında peluş oyuncak olarak paylaşabilirsiniz. Eğer farklı bir hediye düşünüyorsanız, Panda Dükkan’da beğeninize uyacak bir seçenek bulma ihtimalinizin oldukça yüksek olduğunu da belirtelim.

TEMA Vakfı

Hediyeniz yıllarca yaşasın istiyorsanız, TEMA Vakfı’ndan sevginiz için ağaç dikmesini isteyebilirsiniz. 

Buğday Derneği

Eğer tercihinizi ekolojik bir hediyeden yana kullanıyorsanız, aradağınız seçenekler Buğday Dükkan’da olabilir.

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı - Koruncuk

Koruncuk’un İyilik Dükkanı’nda bardak altlığı ve açacak gibi Pratik seçeneklerin yanı sıra, özel ambalajında Koruncuk Çikolatası ve Lokumu da var.

Tohum Otizm Vakfı

Çanta, defter gibi günlük kullanıma uygun ürünler sunan diğer bir seçenekse Tohum Otizm Vakfı’nın dükkanı. 

Toplum Gönüllüleri Vakfı - TOG

Sevdiklerinize vereceğiniz bir hediyeyle gençleri de mutlu etmek istiyorsanız aradığınız seçeneği TOG İyi Kalpler Dükkanı’nda bulabilirsiniz. Son dönemin olmazsa olmazı bez çantalar konusunda çok sevimli alternatifleri olduğunu belirtelim.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı – TEGV

Sevdiklerinizi mutlu ederek çocukların eğitimine destek olabileceğiniz hediyeler için TEGV’in e-mağazasına göz atmayı da düşünebilirsiniz. Burada oyuncak ve kırtasiye ürünlerinin yanı sıra “Çizgilerle İstanbul” adlı özel bir koleksiyon da var. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – ÇYDD

ÇYDD’nin hediye seçeneklerine Piyale Madra’nın çizimleri renk katıyor. 

LÖSEV

Hediye konusunda en geniş seçeneklerin LÖSEV’de olduğunu söyleyebiliriz. LÖSEV Dükkan’da, t-sihrt, çanta, yastık, kupa, magnet gibi hediye seçeneklerinin yanı sıra, pek çok gıda ürünü de sunuluyor. Hediye olarak, lösemili çocukların annelerinin işlediği narları veya LÖSEV iyilik ve umut elçisi Birce Akalay’ın tasarladığı t-shirt’leri düşünebilirsiniz. Günün anlam ve önemine uygun bir hediye arıyorsanız Lösev’in “Sevgi Günü”ne özel kırmızı ağırlıklı hediyeleri de hoşunuza gidebilir.

Hayvan Hakları Federasyonu – HAYTAP

Minik dostları düşünmeden olmaz! HAYTAP’ın hediye seçeneklerinde tabii ki kediler ve köpekler başrolde. Haytap Shop’ta sadece hediye değil, minik dostlarınız için mama da bulabileceğinizi ayrıca belirtelim.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu