YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2019

H&M Fairbag: Atık kumaş ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen çanta

  • H&M, sürdürülebilir moda anlayışıyla, sadece atık kumaş ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen çevre dostu çantaları H&M Fairbag'i tanıttı.

    H&M, Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk lokal sürdürülebilir kapsül çanta koleksiyonu H&M Fairbag'i geçen ay tanıttı. Gamze Saraçoğlu kreatif direktörlüğünde hazırlanan çevre dostu çantalar, Gamze Cizreli, Merve Özkaynak, Naz Akyol ve Tanem Dirvana tarafından tasarlandı.

    İkinci hayatını yaşayan çevre dostu çantalardan çantalardan elde edilen gelir TEMA Vakfı'na bağış olarak aktarılıyor.
    Fairbag'le H&M, sürdürülebilir malzemelerle oluşturduğu dünyanın farklı ülkelerine özel kapsül koleksiyonlarını Türkiye'ye de taşımış oldu. 

    Sürdürülebilir moda anlayışıyla, sadece atık kumaş ve geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen çevre dostu çantalar tasarımcısının elinde kendi hikâyesiyle şekillendi. Projenin kreatif direktörlüğünü üstlenen Gamze Saraçoğlu çantasını kendi markasının ana kahramanı olan doğaya ait, doğaya dönüşen "Süheyla"ya dikkat çekerek tasarladı. Gamze Cizreli "Hayat Cesurları Sever" mottolu çantasıyla girişimcileri desteklerken, "You are Beautiful" mottosuyla Merve Özkaynak kadınların kendilerine güvenmelerine teşvik ediyor. Yeni bebek annesi Naz Akyol "Twinkle Twinkle Little Star" mottosuyla bir bebek bezi çantası tasarlarken, Tanem Dirvana ise "A True Friend" çantasını kaybettiği köpekleri anısına tasarladı.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu