YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 28 Şubat 2018

Kazak Günü nedir?

  • WWF tarafından iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan National Sweater Day (Ulusal Kazak Günü) 2010 yılından beri şubat ayında kutlanıyor.

    İklim değişikliğiyle mücadelede sadece büyük yatırımların değil küçük değişikliklerin de önemli rolü var. Örneğin enerji verimliliği uygulamaları sadece üretim tesislerinin uygulaması gereken kapsamlı çözümler olmak zorunda değil. Evimizde veya ofisimizde yapabileceğimiz ufak değişiklikler enerji tüketimine anlamlı bir katkı sağlayabilir. 

    Türkiye’de enerji tüketiminde ısınma yüzde 65 ile ilk sırada yer alıyor. Bu konuda kazanacağımız yeni alışkanlıklar hem iklim değişikliğiyle mücadeleye hem de bütçemize katkı sağlayabilir. Kombinin derecesini düşürmek için biraz motivasyona ihtiyacınız varsa, Kazak Günü fikri hoşunuza gidebilir.

    WWF tarafından iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan National Sweater Day (Ulusal Kazak Günü) 2010 yılından beri şubat ayının ilk perşembesi kutlanıyor. Bununla beraber dünyanın farklı köşelerinden pek çok şirketin şubat ayı içindeki farklı günlerde Kazak Günü kutlaması yaptığını da ekleyelim. 

    Kazak Günü etkinliğine katılan Kanadalılar okul ve ofislere kazaklarıyla gidiyor, evde kazakla oturuyor. Herkes kazak giydiği için mekanlar birkaç derece daha soğuk tutuluyor, böylece hem enerji tasarrufu yapılıyor hem de iklim değişikliğiyle mücadele konusunda farkındalık artıyor. Ayrıca düzenlenen fon kampanyalarıyla iklim değişikliğiyle mücadele için bağış toplanıyor.

    Kazak Günü her ne kadar Kanada’da başlamış olsa da bugün Türkiye’de farklı şirket ve okullar senede bir gün de olsa çalışanlarını ve öğrencilerini kazak giymeye davet ediyor.

    Siz de ofisinizde ısıtma cihazlarının derecelerini biraz düşürüp ekip arkadaşlarınızı kazakla işe gelmeye davet edebilirsiniz. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu