YUKARI

Çevre Koruma

Eklenme Tarihi: 14 Eylül 2018

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde #misgibiturkiye

  • Let’s Do It (Haydi Yapalım) hareketi bu yıl da 15 Eylül Cumartesi günü (yarın) herkesi sokağındaki, mahallesindeki, çevresindeki çöpleri toplamaya davet ediyor. 

    10 yıl önce Slovenya'da temelleri atılan Let’s Do It (Haydi Yapalım) hareketinin ilk çöp toplama etkinliğine 50.000 kişi katıldı. Sadece 5 saatte 10.000 ton çöpün temizlenmesi o kadar etkileyici bir iş oldu ki, tek günde temizlik modeli farklı şehir ve ülkelere hızla yayıldı. Bugüne kadar toplam 100’den fazla ülkede temizlik düzenlendi ve 9 milyon gönüllü bu etkinliklerde yer aldı. 

    Türkiye’de ilk kez 2012 yılında 5 noktada yapılan temizliklere yaklaşık 1.300 kişi katıldı. Dünya Temizlik Günü olarak ilan edilen 15 Eylül Cumartesi günü ülkemizin farklı noktalarında gönüllüler bir araya gelecek, sokaktaki ve doğadaki çöpleri toplayacak.

    Siz de Dünya Temizlik Günü'ne katılarak etrafınızdaki çöpleri toplayabilir, çevre temizliği konusunda farkındalık yaratılmasına katkı sağlayabilirsiniz. Dilerseniz Dünya Temizlik Günü etkinliklerine bireysel olarak kayıt olabilirsiniz. Kurumunuzun için de Dünya Temizlik Günü kaydı yaptırabileceğinizi ve böylece kurumsal destekçi olabileceğinizi ayrıca hatırlatalım. 

    15 Eylül Dünya Temizlik Günü'nde, Haydi Yapalım!

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu