YUKARI

İklim Değişikliği

Eklenme Tarihi: 01 Temmuz 2018

IKEA'dan yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme atağı

  • IKEA, ürünlerinin iklim değişikliğine olan etkisini azaltmak amacıyla, 2030 yılında tamamen yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına geçiyor.

    Dünyanın en büyük mobilya perakendecisi IKEA, 2030 yılına kadar sadece yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş malzeme kullanımına geçeceğini duyurdu. 

    Mevcut durumda, IKEA ürün gamının %60’ı  yenilenebilir materyallerden oluşuyor. Ürünlerin %10’u ise geri dönüştürülmüş malzeme barındırıyor. 

    IKEA’nın diğer bir hedefiyse, önümüzdeki on yılın sonuna kadar, ürünlerinin iklim değişikliğine olan etkisini en az üçte iki oranında azaltmak.

    IKEA’nın sera gazı emisyonlarında aslan payını ham maddeler alıyor. Bu nedenle 2030 hedefi, IKEA’nın iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına önemli bir katkı yapabilir.

    Diğer bir katkının ise ürün yaşam sürelerinin uzatılmasıyla elde edilmesi bekleniyor. Bu amaçla IKEA, 2030’a kadar tüm ürünlerini farklı amaçlara uygun olacak şekilde yeniden tasarlayacak. Ürünler onarılacak, yeniden kullanılacak, yeniden satılacak ve tabii ki geri dönüştürülecek. 
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu