YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 26 Haziran 2018

IKEA'dan karton kutuları oyuncağa dönüştüren uygulama

  • IKEA’nın yeni mobil uygulaması, karton kutulardan DIY oyuncaklar yapmanın yollarını gösteriyor.

    Çocukların gelişiminde yaratıcı düşünce ve hayal gücünün öneminden hareket eden IKEA, yaptığı araştırmalarda, ebeveynlerin, çocukları için yaratıcı oyun fikirleri bulmada zorlandıklarını görüyor. 

    Yaratıcı çocuklar ve oyun oynayan ailelerin artmasını amaçlayan IKEA, bunun için kullanılmış kutular ve biraz hayal gücünün yeterli olduğunu gösteren bir uygulama geliştirdi: IKEA Toy Box.

    IKEA Toy Box, karton kutuları canlandıran bir mobil Augmented Reality uygulaması. Uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra kamerayı yassılaştırılmış karton kutunuza doğru yöneltiyorsunuz. Uygulama, bu ölçüde bir malzemeden neler yapabileceğinizle ilgili önerilerde bulunuyor. Portföydeki seçenekler uzay mekiğinden köpekbalığına, kaleden gitara kadar uzanıyor. Seçiminizi yaptıktan sonra sıra kesim ve katlama yönlendirmelerine geliyor. Bu aşamada uygulamadan çıkıp gerçek hayata dönüyor ve oyuncağınızı kısa bir sürede hazırlayabiliyorsunuz. 

    Sonrasında dilerseniz uygulama aracılığıyla yeni oyuncağınızı sosyal medyada paylaşmak da elinizde. 

    Geçtiğimiz hafta Cannes’da tanıtılan IKEA Toy Box, şimdilik test aşamasında. 

    IKEA Toy Box’u, neredeyse bütün ürünlerini karton ambalajlarla satan IKEA için bir sürdürülebilir yaşam önerisi olarak da değerlendirmek gerekiyor. Ne de olsa DIY (kendin yap) oyuncak ve eşyalar, mevcut kaynakların yeniden kullanımı için önemli bir araç. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu