YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2018

“Yarının Kadın Yıldızları” Belirlendi

  • TSKB işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali kapsamında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu”ndan faydalanmaya hak kazanan 14 genç kadın müzisyen belirlendi.

    Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) işbirliğiyle, İstanbul Müzik Festivali’nin 46. yılında hayata geçirilen “Yarının Kadın Yıldızları” destek fonundan faydalanmaya hak kazananlar belli oldu. Seçilen 14 üstün yetenekli genç kadın müzisyenin, çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinin ilerlemesine destek verilecek. Ayrıca seçilen müzisyenler, İstanbul Müzik Festivali’nde İdil Biret’le birlikte sahne alacak.
     
    Fon, sanatseverlerin desteğiyle büyüyecek
     
    TSKB’nin kapsayıcı ve sosyal kalkınmaya destek vizyonuyla, kadın istihdamı ve fırsat eşitliği alanında fark yaratan önemli projelerinden biri olan Genç Müzisyenler Destek Fonu, konser dinleyicilerinin katkılarıyla daha da büyüyecek. 28 Mayıs Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek konserin tüm bilet satış gelirleri fona aktarılacak.
     
    Yurtdışında eğitimini sürdürmek veya bir ustalık sınıfında yer almak, yarışmalara veya orkestra seçmelerine katılmak ya da iyi bir çalgıya sahip olmak isteyen genç kadın müzisyenlerin başvuruları İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirildi.
     
    Konserden önce düzenlenecek Konsere Doğru söyleşisi kapsamında ise yazar Yekta Kopan moderatörlüğünde, Trakya Tıp Fakültesi öğrencisi ve kök hücre araştırmacısı İnci Kadribegiç ile Yale öğrencisi ve Nobel’e İlk Adım Fizik Ödülü sahibi Zeynep Karacan kişisel başarı hikâyelerini anlatacak.
     
    Destek almaya hak kazanan müzisyenler:
     
    Alara Acar, Arp
    Aslı Su Kurtuluş, Flüt
    Deniz Ayşe Birdal, Viyolonsel
    Deniz Su Polat, Viyola
    Ezgi Göktürk, Piyano
    Ezgi Sarıkçıoğlu, Keman
    Ezgi Su Apaydın, Keman
    Gizem Sözeri, Kontrbas
    Gülin Ataklı, Obua
    Güneş Hızlılar, Arp
    İdil Yunkuş, Keman
    Ramona Kemmer, Piyano
    Sesim Bezdüz, Keman
    Ülker Tümer, Viyolonsel

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu