YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 20 Kasım 2017

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

  • Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği 10. Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleştiriliyor.

    Katılımcılarına daha sürdürülebilir bir yaşam için ilham ve güç veren bir buluşma haline gelen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) bu sene 10. yılını kutluyor. 22-26 Kasım 2017 tarihlerinde 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek SYFF değişimin mümkün olduğunu kanıtlayan hikayeleri ile herkesi umudu canlı tutmaya ve harekete davet ediyor.

    Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, ABD, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail ve İngiltere yapımı filmler ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nde gösterilecek filmlerde aşağıdaki soruların cevapları aranıyor:

    – Yenilenebilir enerjiyi fosil yakıtlardan daha ucuza üretebilir miyiz?
    – İnsanlık plastik üretmeden yaşamını sürdürebilir mi?
    – Çocuk kölelerin çalışmadığı bir çikolata üretmek mümkün mü?
    – İnsanların ihtiyacı olan hizmetleri ve ürünleri çok daha ucuza üretebilir miyiz?
    – İklim değişikliğini durdurabilir miyiz ve olumsuz etkilerine hazırlanabilir miyiz?
    – Daha anlamlı işlerde çalışabilir miyiz?
    – Döngüsel bir ekonomi mümkün mü?

    Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de gerçekleşecek festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performans sanatçıları yer alıyor.

    Tüm filmlerin ücretsiz olarak gösterildiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin günlük programına ulaşmak için festivalin Facebook sayfasındaki etkinlik takvimini inceleyebilirsiniz. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu