YUKARI

Enerji

Eklenme Tarihi: 22 Mayıs 2017

LEGO %100 yenilenebilir enerji hedefine 3 yıl öncesinden ulaştı

  • Dünyanın en büyük oyuncak markalarından LEGO, yenilenebilir enerji konusunda önemli bir eşik atlayarak %100 yenilenebilir enerji kullanımına geçti.

    Renkli ve işlevsel tasarımlarıyla yaratıcılığı geliştiren oyuncaklar tasarlayan LEGO Grubu, yenilenebilir enerji kullanımı konusundaki hedefine 3 yıl öncesinden ulaştığını açıkladı. LEGO, 2020 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji kullanımına geçme hedefini 2012 yılında belirlemişti. 

    LEGO’nun bu başarısında, yakın zamanda devreye alınan 258 megawatt gücündeki Burbo Bank açık deniz rüzgar santralinin payı büyük. Burbo Bank’teki rüzgar tarlası, şimdiye kadarki en büyük ve en güçlü rüzgar türbinlerine sahip olmasıyla tanınıyor. Liverpool sahilinde yer alan santraldeki rüzgar türbinleri tam 195 metre uzunluğunda.

    LEGO’nun gelecekteki yenilenebilir enerji planları arasında sadece rüzgar enerjisi yer almıyor. Firmanın Çin’deki fabrikasının çatısına yerleştirilecek 20.000 güneş paneliyle yılda yaklaşık 6 gw elektrik üretilmesi hedefleniyor.

    LEGO hem başarısını kutlamak hem de yenilenebilir enerjinin önemi hakkında farkındalık yaratmak için dünyanın en büyük LEGO rüzgar türbinini inşa etti. Guiness Rekorlar Kitabına giren türbin 146.000 LEGO tuğlasıyla yapıldı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu