YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 22 Ekim 2016

Panda mutfakta

  •  

    Electrolux Ideas Lab Yarışması finalisti Panda, hayvansal gıdalara benzeyen vegan gıdalar print eden ve pişiren bir 3D gıda printer'ı.

    Daha önce Çevreciyiz’de yer verdiğimiz, daha sağlıklı yemek yeme alışkanlığı ve daha parlak bir gelecek için yaratıcı fikirlerin arandığı Electrolux Ideas Lab Yarışması'nda finalistler belli oldu. 27 ülkeden başvuru gelen yarışmada ilk 50’de yer alan fikirlerden 4’ü Türkiye’den geldi. Bu fikirler arasında yer alan Panda, hayvansal gıdalara benzeyen vegan gıdalar print eden ve pişiren bir 3D gıda printer'ı.

    Ozan Kayıkçı’nın geliştirdiği Panda, dünya büyük gıda krizine doğru yaklaşırken, endüstriyel hayvancılığın hem insanlar hem de hayvanların sağlığı için zararlı olduğuna ve bu nedenle tüm dünyanın yemek yeme alışkanlığını değiştirmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Panda, hayvansal gıdalara benzeyen vegan gıdalar print etmek ve pişirmek için bir 3D gıda printer'ı. Yemek yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek istemeden yediğiniz gıdaları değiştirmek istiyorsanız, Panda size göre. Cihaz, sevimli bir pandanın suratına benzeyen akıllı ekranı ile kullanıcıya günlük bir gıda listesi sunabiliyor. Ayrıca yemeğin içine konulması gereken malzemeleri de söylüyor. Sebzeler, baharatlar ve su için farklı bölmeleri bulunuyor. Tıpkı bir 3D printer gibi çalışıyor. Yemeğin görüntüsü de lezzeti kadar önemli olduğu için gıdayı katman katman print ediyor.

     
    Electrolux Ideas Lab Yarışması'na başvuran katılımcılar "Tüm dünyadaki insanlara gelecekte daha lezzetli, sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde yemek yapma konusunda nasıl ilham verebiliriz?" sorusuna cevap bulmak için 3D printing, oyunlaştırma gibi trendleri kullandılar. Panda yarışmada başarılı olursa gelecek günlerde mutfağımızda kendi yemeğimizi gerçekten kendimiz yapabileceğiz gibi duruyor. Yarışmada Panda için oy vermek veya diğer projeleri incelemek isterseniz bu adrese tıklamanız yeterli.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu