YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 29 Ekim 2016

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali başlıyor

  • Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali dokuzuncu yılında atık yönetiminden enerji üretimine, iklim değişikliğinden tarım uygulamalarına kadar pek çok konuya dokunan değişim hikayelerine yer veriyor.

    Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi'nin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen "Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali", dokuzuncu yılında da, onlarca yönetmenin belgesel formatındaki filmleriyle bu hikayeleri görünür kılmayı amaçlıyor.

    Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), yıllar içerisinde 20 şehre yayılarak, katılımcılarına yaşamlarında değişim yaratmaları için ilham ve güç veren bir buluşma haline geldi. Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi öncülüğünde Surdurulebiliryasam.tv ve Sürdürülebilir Yaşam için Kelebek Etkisi Derneği işbirliği ile hayata geçen Festival, bu sene 18-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Dokuzuncu yılında da yaratıcı çözümler içeren, birbirinden etkileyici hikayeleri konu alan belgesellerden oluşan SYFF 2016 seçkisi, ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

    SYFF'nin 2016 film seçkisi, atığın ne kadar değerli bir kaynak olduğunu, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için işbirliğinin potansiyelini, ekonomik demokrasinin ve kooperatif iş modellerinin gücünü, gerçek gıdanın nasıl mümkün olduğunu, yerelin değerini ve birçok yaratıcı çözümü aktarırken izleyenleri de harekete geçmeye çağırıyor. 

    SYFF 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor: Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa, Mersin.

    Festival ile ilgili detaylı bilgiyi bu adresten alabilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu