YUKARI

Sürdürülebilir Yaşam

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2016

Gelecek nasıl gelecek?

  • Geleceğimiz distopik bir filmin gri atmosferine mi bürünecek yoksa fütüristik bir senaryo gibi konfor mu içerecek? 

    Zaman ilerledikçe bilim kurgu romanları ve filmlerinin çizdiği gelecek senaryolarından detaylar günlük hayatta karşımıza çıkmaya başlıyor. Zaman göreceli, gelecek hep uzak, ama bir o kadar da yakın. Peki bugün attığımız adımlar bu senaryoları ne kadar etkiliyor? Basit günlük tercihlerimiz bizi bekleyen geleceği ne kadar değiştirebilir?

    İsveçli emeklilik şirket SPP’nin M&C Saatchi Stockholm’e hazırlattığı reklam filmi sadece tek bir ekranda bizi bekleyen iki geleceği de gözlerimizin önüne seriyor. İnteraktif reklamda ekranın ortasındaki çizgiyi sola ya da sağa kaydırarak 2045 yılındaki alternatif gelecekleri görmek mümkün.

    Bizi neler mi bekliyor? Kirli hava, trafikte geçen saatler, şehir ayaklanmaları, musluktan akan çamurlu sular, sürekli ilaçlanan bitkiler, şişede tüketilen salata, gri, gürültülü bir dünya… Veya modern şehirler, drone’larla bakım yapılan tarlalar, artan güneş panelleri, konforlu trenlerle vakit kaybetmeden ulaşım, aydınlık, ferah, ümit veren bir dünya…

    Aşağıdaki video neden bahsettiğimiz hakkında fikir veriyor fakat gerçek deneyim için mutlaka siteyi ziyaret etmenizi öneriyoruz: EARTH2045



    “Küçük tercihler büyük farklar yaratabilir” mesajıyla açılan film “Emekli olduğunuzda nasıl bir dünyada yaşamak istersiniz?” sorusuyla kapanıyor. Bize de sürdürülebilir tercihlerin hem dünyanın hem de yatırımların geleceği için faydalı olduğunu kavrayıp doğru tercihler üzerinden ilerlemek kalıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu