YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 06 Eylül 2024

İklim dostu mobilite rehberi yayında

  • Otokoç Otomotiv ve Yuvam Dünya Derneği iş birliğiyle hazırlanan İklim Dostu Mobilite Rehberi, sürdürülebilir ulaşım seçenekleriyle dünyamıza nasıl katkı sağlayabileceğimizi anlatıyor.

    Otokoç Otomotiv ve Yuvam Dünya Derneği, üç yıl önce başlattıkları Yuvayı Kurtaran Yol Arkadaşı Projesi kapsamında hazırladıkları İklim Dostu Mobilite Rehberi'ni tanıttı. Bu rehber, sürdürülebilir ulaşım sistemlerine yönelik çevresel bilinci artırmayı ve düşük-sıfır emisyonlu ulaşım seçeneklerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

    Rehber, Otokoç Otomotiv ve Yuvam Dünya Derneği çalışanlarının katkılarıyla oluşturuldu ve sera gazı emisyonlarını azaltma yolları, düşük emisyonlu araçlar, toplu taşıma sistemlerinin geliştirilmesi ve mikromobilite gibi konulara odaklanıyor. Ayrıca bireylere, günlük yaşamlarında daha sürdürülebilir ulaşım modellerini benimsemeleri için pratik öneriler sunuyor.

    Otokoç Otomotiv Şirket Lideri İnan Ekici, açıklamasında, sürdürülebilirliği şirketlerinin ana işlerinden biri olarak gördüklerini ve toplumun ihtiyaçlarına cevap vererek paydaşlarıyla birlikte sürdürülebilir değer yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Ekici, "İklim Dostu Mobilite Rehberi, bu çalışmaların meyvelerinden biri," diyerek sürdürülebilirlik alanındaki projelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

    Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kıvılcım Pınar Kocabıyık da, kurumların iklim kriziyle mücadele adına kültürel dönüşümünün büyük önem taşıdığını ve rehberin mobilite alanında yapılması gerekenlere dair kapsamlı bir yol haritası sunduğunu belirtti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu