YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Mayıs 2023

Trenle yolculuk daha yeşil

  • Fransa, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla, ülkede trenle 2.5 saatte gidilebilecek mesafedeki iç uçuş seferlerini yasakladı.

    Fransa, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla, ülkede trenle 2.5 saatte gidilebilecek mesafedeki iç uçuş seferlerini yasakladı. Yasa, milletvekillerinin aynı yolculuğun trenle 2.5 saatin altında yapılabileceği rotaları sonlandırmayı oylamasından 2 yıl sonra yürürlüğe girdi. Yasak, başkent Paris ile Nantes, Lyon ve Bordeaux gibi şehirler arasındaki hava yolculuklarını hariç tutuyor. Bağlantılı uçuşlar da yasaktan etkilenmedi. Kararı eleştirenler, önlemleri ‘sembolik’ olarak nitelendirdi.

    Daha katı kurallar getirilmeli
    Avrupa Havayolları (A4E) endüstri grubu geçici başkanı Laurent Donceel, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, ‘Bu seyahatleri yasaklamanın CO2 salımı üzerinde çok az etkisi olacağını’ söyledi. Donceel, bunun yerine hükümetlere, soruna ‘gerçek çözümler’ bulma çağrısı yaptı. Dünyanın dört yanındaki havayolları koronavirüs pandemisinden ciddi şekilde etkilendi. Flightradar24 internet sitesi, geçen yıl uçuş sayısının 2019'a göre neredeyse yüzde 42 azaldığını bildirdi. Fransız hükümeti daha katı kurallar getirme çağrılarıyla karşı karşıya. 2019'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından ortaya atılan ve 150 vatandaşın oluşturduğu Fransa vatandaşlarının İklim Sözleşmesi, tren yolculuklarının 4 saatin altında olduğu yerlerde uçak yolculuklarının kaldırılmasını önermişti.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu