YUKARI

TSKB'den Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2022

TSKB’ye 53.5 milyon euro’luk yeşil kredi

  • TSKB ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), yeşil ekonomiyi destekleyen yeni bir kredi anlaşmasına imza attı.

    TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) ve EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), yeşil ekonomiyi destekleyen yeni bir kredi anlaşmasına imza attı. EBRD tarafından TSKB’ye sağlanan toplam 53,5 milyon euro tutarındaki Yeşil Ekonomi Finansman Fonu (“GEFF”) çerçevesinde Türkiye’de yeşil ekonomiyi destekleyen teknoloji ve hizmetlere finansman sağlanacak. GEFF kapsamında kullanılacak kredi, Temiz Teknoloji Fonu tarafından da desteklenecek. Kredi ile Türkiye genelinde firmaların iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji de dahil olmak üzere, yeşil ekonomi yatırımlarının desteklenmesi amaçlanıyor.

    Sürdürülebilir yatırımlara ilave kaynak
    EBRD ile gerçekleştirilen kredi anlaşmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç şunları söyledi: “İklimle bağlantılı risk ve fırsatların etkin yönetimi için reel sektörün, yeşil dönüşüm olarak ifade ettiğimiz sürdürülebilir iş modellerine geçişi kritik önem taşıyor. Bu geçişte, etki odaklı kalkınma finansmanı araçları, tüm sektörleri kapsayan bir dönüşümü mümkün kılıyor. Biz de TSKB olarak sunduğumuz sürdürülebilirlik kriterli finansman modellerimizle bu alanda etkili bir rol üstleniyoruz. EBRD ile imzaladığımız ve yeşil ekonomi yönündeki kararlı adımlarımızı güçlendiren bu yeni kredi anlaşmasıyla, sürdürülebilir yatırımlara ilave kaynak sağlamaktan dolayı mutluyuz.”

    İklim yönetişimi uygulamaları geliştirilecek
    EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ise: “EBRD olarak, TSKB'nin firmalara yeşil finansman sağlamanın yanı sıra, Türk finans kuruluşlarının kurumsal iklim yönetişimi uygulamalarını geliştirmeyi ve faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini artırmayı da amaçladıklarını belirterek; ‘TSKB’nin yenilikçi Yeşil Ekonomi Finansman Fonu çerçevesi kapsamındaki ilk fon alıcısı olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu