YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 18 Nisan 2022

Çocuklar iyiliğin yanında!

  • OMO ve Global Action Plan'ın İngiltere ve Türkiye'de 7-18 yaş aralığındaki çocuklarla yaptığı araştırmaya göre, her 10 çocuktan 9’u doğayı ve başkalarının iyiliğini önemsiyor.

    OMO, plastik atıkların geri dönüşümünü merkezine alan ve plastik atıkları çocuklar için oyun parkına dönüştüren yeni projesi 'İyilik için Kirlenmek Güzeldir' ile bir iyilik hareketi başlattı. Proje kapsamında bu yıl içerisinde başlangıç olarak 170 ton plastik atık toplanması hedefleniyor.
    Proje kapsamında, OMO ve Global Action Plan'ın İngiltere ve Türkiye'de 7-18 yaş aralığındaki çocuklarla yaptığı araştırmaya göre, her 10 çocuktan 9’u doğayı ve başkalarının iyiliğini önemsiyor. Türkiye özelinde bakıldığında hem Türkiye’de hem İngiltere’de çocukların kendileri için seçtiği en önemli değer 'iyilikseverlik' oldu.

    Araştırmanın öne çıkan sonuçları şöyle:
    • Gezegenin karşılaştığı iklim krizinin farkında olan çocukların yüzde 70’i kendi gelecekleri için endişeleniyor.
    • 7-10 yaş aralığında çocukların yüzde 75’i başkalarının da kendileri gibi doğayı önemsediğini düşünürken, 16-18 yaşlarına gelindiğinde bu oran yüzde 14’e düşüyor.
    • Çocukların yüzde 57’si çevresindeki yetişkinlerin bu konuda hiçbir şey yapmadığını düşünüyor. Bu durum da çocukların yüzde 48’inin rol modeli olarak gördüğü yetişkinlerin doğayı önemsemediğini düşünmelerine yol açıyor.
    • Çocuklar yaşları büyüdükçe gezegeni korumak için attıkları iyilik adımlarının sadece kendi çabalarıyla bir etkisi olmadığını düşünerek ‘eylemsizliği’ tercih etmeye başlıyor. Her 10 ebeveynden 7’si çocuklarının dünyadaki sorunlarla ilgili endişelenmesini istemiyor, yarısından fazlası da çocuklarını bu sorunlardan korumak istiyor.



Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu