YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 07 Haziran 2021

İş dünyası için İklim Hedefi Hızlandırma Programı

  • UN Global Compact’in küresel çapta Temmuz ayında başlayacak “İklim Hedefi Hızlandırma” Programı, şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele için iddialı emisyon hedefleri belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.

    UN Global Compact’in küresel çapta Temmuz ayında başlayacak “İklim Hedefi Hızlandırma” Programı, şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele için iddialı emisyon hedefleri belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde iklim ve çevre krizine dikkat çekerek hala geç kalınmadığını vurgulayan Global Compact Türkiye, şirketlere harekete geçme çağrısı yaptı.
    Dünya, her geçen gün yıkıcı etkisi artan iklim ve çevre krizleriyle karşı karşıya kalıyor. Gezegenimizin geleceğini tehlikeye sokan bu krizler aynı zamanda gelecek nesillerin sağlıklı ve refah düzeyi yüksek bir toplumda yaşayabilme umutlarını tüketiyor. Bu konuda herkese önemli sorumluluklar düşerken, şirketlerin atacağı adımlar birçok sorunu önleme konusunda öncü olma niteliği taşıyor.

    Global Compact Türkiye’den şirketlere çağrı
    UN Global Compact’in küresel çapta hayata geçirdiği “Climate Ambition Accelarator – İklim Hedefi Hızlandırma” Programı, şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele için iddialı emisyon hedefleri belirlemelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
    Oluşumun dünya genelindeki 69 yerel ağından biri olan Global Compact Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde iş dünyasını daha yaşanabilir bir gelecek için çok geç olmadan harekete geçmeye davet etti.

    İklim Hedefi Hızlandırma Programı’na başvurular, 22 Haziran’a kadar yapılacak
    UN Global Compact İklim Hedefi Hızlandırma Programı, iklim nötr olma yolunda bilime dayalı emisyon hedeflerinde ilerleme kaydetmek isteyen ve net sıfıra geçiş stratejisi oluşturabilmek için bir yol haritasına ihtiyaç duyan UN Global Compact şirketlerine yönelik geliştirildi. Program, yerel düzeyde farkındalık artırıcı çalışmalar ve şirketler için kapasite geliştirici faaliyetler ile şirketleri emisyon azaltımı için taahhütlerini açıklamaya hazırlayacak. Temmuz ayında başlayacak ve yaklaşık 6 ay sürecek programa başvurular 22 Haziran’a kadar devam ediyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu