YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 03 Mayıs 2021

Almanya yenilenebilir enerjide hedef büyüttü

  • Almanya Hükümeti, 2022 yılı için rüzgâr ve fotovoltaik güneş enerjisi santralleri kurulumlarının artırılması kararı aldı. Yeni kararla 2022’de öngörülen fotovoltaik güneş enerjisi kapasitesi 1.9 GW’tan 6 GW’a çıkarılacak.

    Alman parlamentosunda iktidardaki koalisyon partileri, 2022 yılı için rüzgâr ve fotovoltaik (FV) güneş enerjisi santralleri kurulumunun artırılması üzerinde anlaştı. Clean Energy Wire’da yer alan habere göre; alınan yeni kararla 2022’de öngörülen FV güneş enerjisi kapasitesi 1.9 GW’tan 6 GW’a çıkarılacak. Enerji Bakanı Peter Altmaier da geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında, karasal rüzgâr enerjisi kapasitesi ihale hacminin 2.9 GW’tan 4 GW’a çıkarılacağını duyurmuştu. Ayrıca, tüketici tarafından elektrik faturalarıyla ödenen yenilenebilir enerji ek ücretini 2023 ve 2024 yıllarında kilovat saat başına 5 sent ile sınırlandırılması kabul edildi. Altmaier, yenilenebilir enerjiye verilen kısa vadeli desteklerin devam edeceğini ve geri kalan destek planlarının ise 2021 sonbaharında yapılacak genel seçimlerden sonra kurulacak hükümet tarafından yapılmasının mantıklı bir karar olacağını ifade etti.

    2030’a kadar yüzde 65 hedefi
    Hükümet, 2030’a kadar yenilenebilir enerjilerin büyüme yolunu tanımlayan Yenilenebilir Enerji Yasası’nın (EEG) son halini kabul ettiğinde, bir grup milletvekili 2021’in ilk çeyreğinde daha fazla değişiklik yapılması konusunda ısrar etmişti. Bu istek, şu anda belirlenen 2030 yılına kadar yüzde 65’lik yenilenebilir enerji hedefinin çok daha fazla olması anlamına geliyor. Ancak parlamenterler, Avrupa Birliği’nin (AB) 2030 genel emisyon azaltma hedefini yüzde 55’e yükseltmesi sonrasında 2030 yılı hedefi için henüz yeni bir açıklamada bulunmadı. Yenilenebilir enerji sektörü ise, kapasite ilavelerindeki kısa vadeli artışı memnuniyetle karşıladı. Ancak sektör, uzun vadede çok daha yüksek hedeflere ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu