YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2021

Honda sıfır karbon yolunda

  • Honda 2021’de dizel motorlu araç satışını tamamen durduracak. 2035’te satışların yüzde 80’inin, 2040’tan sonra ise tamamının elektrikli olmasını hedefleyen Honda, yüzde 100 sıfır karbon yolunda ilerliyor.

    İçten yanmalı motorlar için dönem değişiyor. Bir yandan elektrikli araçlar geliştirilirken bir yandan da bunların menzil sorunu çözülüyor. Altyapı kısmında yapılan çalışmalar da sonuç vermeye başladı. Neticesinde de içten yanmalı motorlara veda eder olduk. Birçok marka gelecek planlarında içten yanmalı motorlar olmadığını açıklamıştı. Şimdi bu markalara Honda da eklendi. Honda içten yanmalı modellerin ne zaman son bulacağı konusunda da net bilgiler paylaştı. Buna göre aslında yüzde 100 karbon sıfır olmak için sayılı zaman kaldı.

    Dizel satışlar tamamen duracak
    Honda’dan yapılan açıklamada, gelecek planları ile ilgili olarak özellikle Avrupa bölgesinde çalışmaların hızlandırılacağı belirtildi. Önce 2021 yılında Avrupa bölgesinde dizel motorların satışının tamamen duracağını açıklayan Honda, bunun ardından ise 2030 yılına kadar elektrikli araçların yaygınlaşmasının sağlanacağını vurguladı. Tüm satışların yüzde 40’lık kısmı için elektrikli araç hedefi konmuş durumda. Sonrasında 2035 yılında yüzde 80’lik bir hedef var. Giderek yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araçların 2040 yılından sonra tüm satışları alması söz konusu olacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu