YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 26 Mart 2021

Henkel ambalajlarının yüzde 89’u dönüşüyor

  • ​​​​​​Geçtiğimiz yıl çevresel ayak izini yüzde 39 azaltan Henkel, ambalajlarının da yüzde 89’unun geri dönüştürülebilir olmasını sağladı. 2025 hedefi ile yüzde 100’e ulaşmak.

    Henkel sürdürülebilirlik stratejilerini ve hedeflerini sürekli olarak düzenlerken kapsamını da genişletiyor. Daha az kaynakla daha çok değer yaratmayı ve artan dünya nüfusunun iyi yaşamasına katkı sağlarken global ayak izini azaltmayı amaçlamak ise şirketin sürdürülebilirlik stratejisinin temelini oluşturuyor. Bu amaçla 2010’da oluşturulan stratejide, 2020 yılı sonuçları 2030’a giden yolun yarısına gelindiğine işaret ediyor. Henkel geride kalan on yılda sürdürülebilirlik stratejisinin tüm boyutlarında kayda değer bir ilerleme ortaya koydu. Genel ölçekte, şirket çevresel ayak izini karbondioksit salımını, atık ve su olmak üzere üç farklı boyutta yüzde 39 azaltmayı başardı. Bu da, 2020 için koyulan yüzde 30 oranında azaltma hedefinin gerçekleşmesinin ötesinde, kayda değer bir seviyede ilerleme sağlandığı anlamına geliyor. Buna ek olarak Henkel, global kaza sıklık oranını yüzde 50 azaltarak 2020 güvenlik hedefini de tutturmuş oldu.

    Sürdürülebilirlik raporlamasında 30 yıl
    Henkel ilk sürdürülebilirlik raporunu 1992’de yayınladı. Bu da Henkel’i, faaliyet gösterdiği sektörler ve Almanya DAX borsa endeksi bünyesindeki firmalar arasında, 30 yıllık istikrarlı sürdürülebilirlik raporlaması geçmişine gururla bakabilen sayılı firmalardan biri haline getiriyor. ‘Çevre Raporu’ adını taşıyan ilk rapor, diğer konulara ek olarak, Henkel’in çevre koruması konusundaki prensiplerine yer veriyordu.

    2025’e kadar yüzde 65 hedefi
    Henkel, karbondioksit salımını azaltmak ve küresel ısınmayı sınırlandırmak amacıyla, iklim-pozitif bir şirket olma yönündeki uzun vadeli vizyonunu sürdürüyor. Şirket, üretimlerinden kaynaklanan karbon ayak izini 2025’e kadar yüzde 65 azaltmayı hedefliyor. Henkel, 2030 yılına kadar ise, enerji verimliliğini sürekli artırma ve kullandığı elektriği sadece yenilenebilir kaynaklardan sağlar hale gelme amacını taşıyor.
    Henkel bunlara ek olarak, marka ve teknolojilerinin küresel erişim gücünü ve alanını daha da artırarak müşteri, tüketici ve tedarikçilere karbondioksit salımlarını azaltma konusunda yardımcı olmayı hedefliyor. Bu paydaşlarına 2020’ye uzanan 5 yıllık süreçte 55 milyon tonun üzerinde salınım azalımı sağlayan Henkel, bu miktarı 2025’e kadar 100 milyon tona çıkarmayı amaçlıyor.

    2025 hedefi yüzde 100 geri dönüşen ambalaj
    Henkel, aynı zamanda döngüsel bir ekonominin gelişimini aktif olarak teşvik ediyor ve ambalajlama için iddialı hedeflerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2025 için belirlenen hedef, Henkel ambalajlarının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir olması. 2020 sonuna gelindiğinde şirket bu hedefini yaklaşık yüzde 89 oranında gerçekleştirmeyi başardı. Henkel bünyesindeki birçok marka hali hazırda geri dönüştürülmüş materyallerden üretilmiş ambalajlar kullanıyor. Şirket, tüketici ürünlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş plastik oranını 2025’e kadar dünya genelinde yüzde 30 seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 2020 sonunda ise bu oran yaklaşık yüzde 15 seviyesinde idi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu