YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 08 Şubat 2021

Uluslararası danışmanlık şirketinden ‘sıfır karbon’ hedefi

  • Ernst & Young (EY), Türkiye dahil olmak üzere faaliyet gösterdiği 150'den fazla ülkede 2021 yılı içerisinde net karbon ayak izini negatife dönüştüreceğini açıkladı.

    • Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY (Ernst & Young), Türkiye dâhil olmak üzere dünya genelinde faaliyet gösterdiği 150'den fazla ülkede sera gazı emisyonlarını dengeleyerek Aralık 2020 itibarıyla 'karbon nötr' olmuştu. EY, 2021’de ise net karbon ayak izinin negatif olması için sorumlu olduğundan daha fazla karbonu atmosferden uzaklaştırarak veya dengeleyerek 'karbon negatif' olmayı hedefliyor.

      İklim değişikliğiyle mücadeleye destek
      İklim değişikliği ile mücadeleye destek olmak için oluşturduğu eylem planını açıklayan EY, karbon negatif hale gelmekle kalmayarak, toplam sera gazı emisyonlarını, küresel ısınmayı 1.5 derecede tutmak için gereken azaltımlar doğrultusunda yüzde 40 düşürecek ve 2025’te atmosfere yeni emisyonlar eklemeyerek 'net sıfır' olacak. EY'nin sürdürülebilirlik alanında açıkladığı plan, şirketin NextWave Stratejisi'nin bir parçasını oluşturuyor. EY, sürdürülebilirlik taahhütleri ile paydaşları için uzun vadeli değer yaratmayı ve daha iyi bir çalışma dünyası oluşturulmasına destek olmayı amaçlıyor.

      Sürdürülebilirliğin yedi temel hedefi
      Ernest & Young’un sürdürülebilirlik planı kapsamında yedi temel hedefi bulunuyor:
      2019 mali yılında gerçekleştirilen iş seyahatleri temel alınarak 2025 mali yılına kadar iş seyahati kaynaklı emisyonların yüzde 35 azaltılması.
      Genel ofis elektrik kullanımının azaltılması ve 2025’e kadar kalan EY ihtiyaçları için yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanılması. Yenilenebilir enerji taahhüdünde bulunan organizasyonlardan oluşan RE100 girişimine katılım.
      Sanal enerji satın alma sözleşmeleri (PPA) yoluyla elektrik tedarik kontratlarının yapılandırılması ve ulusal şebekelere EY'nin tükettiğinden fazla elektrik sağlanması.
      EY ekiplerine müşteri odaklı hizmetleri sırasında ilişkili karbon emisyonlarını takip etmelerini sağlayacak ve azaltmalarına yardımcı olacak araçların sunulması.
      Doğa temelli çözümler ve karbon azaltma teknolojileri kullanılarak her yıl atmosferden EY'nin sorumlu olduğundan daha fazla karbonun uzaklaştırılması.
      EY müşterilerinin işletmelerini kârlı bir şekilde karbonsuz hale getirmelerine yardımcı olacak hizmet ve çözümlere yatırım yapılması. Sürdürülebilirlik önünde engel oluşturan güçlüklere karşı ve sürdürülebilirlik fırsatlarına yönelik çözümler sunulması.
      EY tedarikçilerinin yüzde 75'inin 2025’e kadar karbon emisyonlarına ilişkin hedef koyması.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu