YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 01 Şubat 2021

Yıldızların iklim değişikliğiyle imtihanı

  • Milyonlarca hayranı olan Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Joaquin Phoenix ve Mat Damon’un da aralarında bulunduğu pek çok yıldız, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi hayati öneme sahip konularla ilgili çalışmalar yürütüyor.

    Yıldızların milyonlarca hayranı ve takipçisi var. Kimileri bu etki alanını magazin boyutunda değerlendirirken kimileri gezegeni kurtaracak farkındalık çalışmalarına öncülük ediyor. İşte bu konudaki öncü yıldızlar...

    Aktör ve aktivist Leonardo DiCaprio
    Leonardo DiCaprio, gezegen ile ilgili çalışmalarını kendi adına kurduğu bir vakfın çatısı altında yürütüyor. Kendisini bir aktör ve aktivist olarak tanımlayan DiCaprio bu vakıfla, ekosistemlerin korunması, iklim adaletini sağlamak, yenilenebilir enerjiyi desteklemek, yerel halkların haklarını güvence altına almak, iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybı tehditleri gibi geniş bir yelpazedeki çabalara destek oluyor. Sosyal medya hesaplarında da aktivist kimliğiyle öne çıkan DiCaprio, farklı projelere fon sağlama çabalarının içinde aktif olarak yer alıyor ve çevre çalışmalarına büyük ölçekli destekler sağlıyor.

    Hollywood’un yeşil yıldızı Cate Blanchett
    Cate Blanchett ismi de Hollywood’un yeşil yıldızları arasında yer alıyor. Çalışmalarını Avustralya Koruma Vakfı (ACF) çatısı altında yoğunlaştıran yıldız, sağlıklı bir çevre için insanlara ilham vermeye kararlı olduğunu her fırsatta tekrarlıyor. Sürdürülebilir yaşam için iş dünyası ve hükümetle birlikte çalışan ACF’nin temel amacı çevrenin eski haline gelebilmesini sağlamak. Sürdürülebilir yaşam konusundaki kararlılığını farklı platformlarda ortaya koyan Blanchett, son olarak bir ödül töreninde eski bir elbisesini yeniden giyerek, gereksiz tüketim çılgınlığına dikkat çekti.

    Joaquin Phoenix: “Sessizlerin sesiyiz”
    Joaquin Phoenix tanınırlığını hayvan hakları, cinsiyet eşitliği ve iklim değişikliği farkındalığı yaratmak için kullanmayı seçen yıldızlardan. 2019'un en çok konuşulan filmlerinden Joker ile en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazanan Amerikalı aktör, teşekkür konuşmasında; "Sessizlerin sesiyiz. Hepimiz adaletsizliğe karşı savaşıyoruz. Kendimizde bir ineği yapay olarak dölleyip yavrusunu çalma hakkını görüyoruz" dedi. Çevre kirliliği ile ilgili bir kısa filmde gönüllü olarak rol alan Phoenix şunları söyledi: “Tropik ormanları yok ediyor ve yakıyoruz. Bunların küresel ölçekte olumsuz etkilerini görüyoruz. İnsanlar hâlâ zamanımız olduğunun farkında değil, şimdi harekete geçip tüketimimizde büyük değişiklikler yapabiliriz. Yalnızca hükümetlerin bu sorunları bizim için çözmesini ve seçimlerin bir şeyleri değiştirmesini bekleyemeyiz. Bu değişiklikleri kendi yaşamlarımızda yapma ve şimdi harekete geçme konusunda kişisel sorumluluğumuz var.”

    Mat Damon temiz su için çalışıyor
    Mat Damon da kırmızı halının çok daha ötesinde bir bakış açısına sahip. Damon çevre ile ilgili çalışmalarını su alanında yoğunlaştırıyor. 25 yıl önce Gary White ile birlikte kurduğu Water.org aracılığıyla küresel su krizinin azaltılması konusunda aktif rol oynuyor. Water.org platformunun amacı dünyanın her yerinden insanların temiz ve güvenli suya erişmesine destek olmak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu