YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 21 Ocak 2021

PepsiCo 2040’a kadar emisyonu sıfırlayacak

  • PepsiCo, tüm değer zinciri genelinde mutlak sera gazı emisyonunu 2030’a kadar yüzde 40’tan fazla düşürecek. PepsiCo 2040’a kadar ise net sıfır emisyona ulaşma sözü verdi.

    Daha güçlü ve sürdürülebilir bir yiyecek sistemi kurma çabalarını hızlandıran PepsiCo, 2030’a kadar değer zinciri genelinde mutlak sera gazı emisyonlarının yüzde 40'ın üzerinde azaltılmasını hedefleyerek, bilime dayalı iklim hedefini iki katından fazla artırmayı planlıyor. Firma ayrıca, Paris Anlaşması'nda öngörülenden on yıl önce, 2040’a kadar net sıfır emisyona ulaşılacağının sözünü verdi.

    Acil ve agresif eylemden başka seçenek yok
    PepsiCo, 2030'a kadar doğrudan operasyonlarında mutlak sera gazı emisyonlarını yüzde 75 ve dolaylı operasyonlarını yüzde 40 azaltmayı planlıyor (2015 bazlı). Bu eylemin, 26 milyon metrik tondan fazla sera gazı emisyonunun azaltılmasıyla veya beş milyondan fazla otomobilin bir yıl boyunca trafikten kaldırılmasına eşdeğer olması bekleniyor. PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ramon Laguarta, iklim değişikliğinin etkilerinin şiddetini artırdığını belirterek; “Bu sorunu çözmek için gereken acil sistemsel değişiklikleri hızlandırmalıyız. İklim eylemi, dünyanın lider yiyecek ve içecek şirketlerinden biri olarak işimizin temelini oluşturuyor. Gezegen ve insanlar için olumlu sonuçlar sağlamak üzere PepsiCo pozitif yolculuğumuza hız katıyor. Güçlü iklim hedefimiz bize zorlu ancak bu çok kritik yolculukta rehberlik edecek. Acil ve agresif eylemden başka seçenek yok" diye konuştu.

    Tedarik zincirini karbonsuzlaştıracak
    PepsiCo’nun eylem planı; hem operasyonlarını ve tedarik zincirini karbonsuzlaştırmak için sera gazı emisyonlarını azaltmak hem de iklim değişikliği konusunu iş sürekliliği planlarına dahil etmeye devam ederek bunun etkilerine karşı daha güçlü bir savunma etrafında odaklanıyor. Avrupa’da, 2015’ten bu yana toplam emisyonunu, global hedeflerle paralel olarak, şimdiden yüzde 6 azaltmış bulunan PepsiCo, yeni ve kapsamlı emisyon azaltma planı ile tarım, paketleme, dağıtım ve operasyonlar gibi öncelikli alanlara odaklanacak.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu