YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ağustos 2020

Gençler yeşil ekonomiden yana

  • İngiltere’de yapılan bir araştırma, gençlerin yüzde 50’sinin yeşil ekonomiden yana olduğunu ve yerküreyi korumak isteyen şirketlerle çalışmak istediği ortaya koydu.

    İngiltere'de yapılan bir anket; gençlerin yüzde 57'sinin çevresel sürdürülebilirlikle uyumlu şirketlerle çalışmak istediğini ortaya koydu. Yaşları 18 ile 34 arasında değişen 1000 kişi ile gerçekleştirilen araştırmada, gençlerin yüzde 50’sinin yeşil ekonomiden yana olduğunu ve yerküreyi korumak isteyen şirketlerle çalışmak istediği belirlendi.

    Fosil yakıt kullanan sektörlere rağbet az

    Katılımcıların yüzde 58’i iklim değişikliğinin insanlığın küresel krizi olduğunu savunurken, yüzde 45’i sürdürülebilirliğin esas olduğu sektörlerin daha güvenli bir kariyer olanağı sunduğu görüşünde. Araştırmada dikkat çeken bir bulgu da; sosyal medya ‘influencer’lığını çekici bulanların yüzde onu geçmemesi, ‘sürdürülebilirlik ve yenilenebilir enerji sektörünün, gelecek için, sosyal medya ‘influencer’lığından daha çekici bir sektör olduğu’nun ortaya konması. Ankete göre; fosil yakıt kullanan sektörlerde çalışabileceğini söyleyen kişilerin oranı yüzde altıyı ancak buluyor.

    Gelecek nesiller yeşil ekonomiyi savunacak

    Dünya Limit Aşımı Günü’nün önemini vurgulamak adına İngiltere ve Galler’deki konseyleri temsil eden Yerel Yönetim Derneği (Local Government Association) tarafından yayınlanan araştırma, doğru biçimde desteklenirse İngiltere’nin 2030’a kadar yaklaşık 700 bin yeni yeşil iş yaratabileceğini ortaya koyuyor. Uzmanlar bu çalışmayla yeşil ekonomiye geçişin gelecek nesiller için ne anlama geleceğini vurgulamak istediklerinin altını çizdi.

    Kaynak: Yeşil Gazete






Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu