YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 20 Mayıs 2020

Dünyanın en yeşil şehri Viyana

  • Dünyanın en çok ziyaret edilen 50 şehrindeki hava kalitesi, park sayısı ve toplu taşıma araçlarına erişimin incelendiği araştırmada, Viyana dünyanın en yeşil şehri seçildi.

    New York merkezli Resonance adlı danışmanlık şirketi dünyanın en çok ziyaret edilen 50 şehrindeki hava kalitesini, park sayısını ve toplu taşıma araçlarına erişimi inceleyen bir araştırma yaptı. Buna göre; Viyana dünyanın en yeşil şehri seçildi. Şehirlere yönelik yapılan araştırmada; kamusal yeşil alan, yenilenebilir enerji kaynaklı toplam enerji ihtiyacı, işe gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanan nüfus yüzdeleri, hava kirliliği seviyesi, kişi başı su tüketimi, yayalara uygunluk, şehir genelinde geri dönüşüm olanağı ve çiftçi pazarları sayısı gibi kriterler göz önünde bulunduruldu.


    Şehrin yarısında toplu taşıma kartı var

    Şehir nüfusunun neredeyse yarısının toplu taşıma kartına sahip olduğu Viyana, ‘Avrupa’da model teşkil eden şehir’ olarak gösterildi. Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig; ”Şehrimizin sıralamadaki büyük başarısı, Viyana’nın birçok alandaki diğer metropoller için bir rol model olduğunu göstermiştir. Şehirde tüm Viyanalıların erişebileceği parklar ve birçok yeşil alanın olması, kentteki yüksek yaşam kalitesini göstermektedir. Parklar ve Viyana ormanları da mevsim değişikliği dönemleri için önemli bir zenginliktir” açıklamasında bulundu.


    İşte dünyanın en yeşil 10 şehri

    1. Viyana, Avusturya

    2. Münih, Almanya

    3. Berlin, Almanya

    4. Madrid, İspanya

    5. Sao Paulo, Brezilya

    6. Manchester, İngiltere

    7. Lizbon, Portekiz

    8. Singapur

    9. Amsterdam, Hollanda

    10. Washington D.C, ABD

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu