YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2020

Korona günlerinde gezgin olmak!

  • Tüm dünya vatandaşları koronavirüsten korunabilmek için evde vakit geçiriyor. Ama evde olmak gezgin olmaya engel değil. Dünyanın en güzel yerleri, müzeler, doğal parklar ve şehirler 360 derece görüntüleriyle sizin keşfiniz için hazır.

    Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de vatandaşlar evlerinde kalmaları konusunda uyarılıyor. Tüm dünyada yaşanan pandemi sebebiyle şimdi evde olabiliriz belki ama bu, gezgin olmaya bir engel değil. Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve gittiğiniz yerlerin kendine özgü kokularını, renklerini hissetmek ne muhteşemdir… Gelin pandemi günlerinde güzel gezegenimizde yapılabilecek yolculukları birlikte keşfedelim.

    ABD’nin milli parkları ziyarete açık

    Pandemi sırasında ABD’deki milli parkların birçoğu kalabalık ziyaretçi akınına uğramış. Milli park yönetimleri, evde daha fazla zaman geçirmeye yönelik çağrıyı yineliyor ve aşağıdaki adresten, ülkenin en güzel milli parklarını 360 derece izlemeyi mümkün kılıyor. Uygulamayla, Havaii, Florida, Utah, Alaska, Arizona gibi birçok yerdeki milli park tüm ayrıntılarıyla bir anda gözlerinizin önünde beliriyor. Dilerseniz parkları ve hikâyeleri anlatan videolarla turunuzu zenginleştirebiliyorsunuz. Şimdi; bir kahve alın ve tıklayın.

    Maccu Picchu’ya ne dersiniz?

    UNESCO Dünya Mirası alanlarından biri olan Machu Picchu, kuşkusuz her gezginin hayallerini süsler. Bir gün o olağanüstü kalıntıların arasında, Peru’nun ılık rüzgarlarını hissederek yürümenizi içtenlikle dileyerek, şimdilik bir keşif gezisi önerisinde bulunalım. İnka yerleşmelerinin kalıntılarını, 360 derecelik manzaraları ve yemyeşil peyzajlarla izlemek, sanal rehberden bilgi alarak keyifli birkaç saat geçirmek için bu linki tıklayabilirsiniz.

    Louvre'da buluşalım

    Paris’teki Louvre Müzesi, sanatseverler için muhteşem bir seçenek. Müzenin kalıcı koleksiyonlarına yönelik sanal turu ile kendinize bir bakış açısı armağan edin. Son derece ayrıntılı bir deneyim sunan Louvre sanal turu için tıklayabilirsiniz.

    Vatikan’ın kapıları da açık

    Muhteşem mimari ve tarihi anıtlarla dolu Vatikan’ın kapıları sanal turistler için 24 saat açık. Sadece Michalengelo’nun ellerinin değdiği Sistine Şapeli ve büyük usta Raphael fresklerinin olduğu odalar bile bu tur için yeterli sebepler. Kulaklığınızı takın, linke tıklayın, ekrandan içeri girin ve keyfini çıkarın.

    Çocuklarla keyifli bir öğleden sonra…

    Virüsün çoğalmasını önleyen ve viral zincirin kırılmasına destek olan ‘Evde Kal’ hareketi, günlük rutinlerimizi değiştirdi. Birbiri ardına gelen virüs haberlerine, rakamlara ve bilgi kirliliğine son vererek kendinize her gün bir keşif alanı bulabilirsiniz. Bu keşifler çocuklar için de muhteşem bir deneyim olabilir. Gezdiğiniz ülkenin dilinde bir melodiyi arka plana yerleştirin, yanınıza kocaman bir bardak su alın ve varsa çocuklarınızı da yanınıza alarak dünyayı keşfe çıkın. Teknolojinin sadece vakit öldürmek için değil, dünyanın vaktini kazanmak için bir fırsat olduğunu onlara göstermek için harika bir fırsat!

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu