YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 04 Şubat 2020

Kordsa notunu 3 kademe yükseltti

  • Kordsa, Karbon Saydamlık Projesi'nin 2019 yılı raporlama döneminde notunu farkındalık seviyesinin birinci ve alt basamağını ifade eden C-‘den üç basamak yükselterek, yönetim seviyesinin ikinci ve en üst basamağı olan B’ye ulaştı.

    Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme vizyonu doğrultusunda çevre dostu teknolojiler üreterek Türkiye ekonomisi için sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyor. Halka açık şirketlerin iklim değişikliği ile ilgili risklerini küresel çapta raporlayan Karbon Saydamlık Projesi'nin 2019 yılı raporlama döneminde Kordsa, rapor notunu C-'den B'ye yükseltti. İklim değişikliği ile ilgili risk ve fırsatlarını yönetmeye yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar sonucu Kordsa, farkındalık seviyesinin birinci ve alt basamağı olan C-‘den üç basamak yükselterek, yönetim seviyesinin ikinci ve en üst basamağı olan B notuna ulaşmış oldu.

    1.82 milyon dolarlık tasarruf

    Geçen yıl beşinci sürdürülebilirlik raporunu yayımlayan Kordsa'nın 2018 Sürdürülebilirlik Raporu'nda, önceki yıllardan farklı olarak lastik güçlendirme ile kompozit teknolojileri iş kollarının değer zincirleri ve sürdürülebilirlik etkilerine şemalarla yer verildi. Daha az enerji ve malzemeyle daha hafif ve dayanıklı lastik ile kompozit malzemeler üretmek için yaptığı çalışmalar sonucunda Kordsa'nın 2018 sonu itibarıyla patent başvurusu sayısı 670'e, buluş sayısı ise 183'e ulaştı. Global güçlendirme lideri, attığı yeniden kazanım adımlarıyla yaklaşık 3 milyon bobini yeniden kullanarak 1.82 milyon ABD doları tasarruf etti. Emisyon yönetimi, atık yönetimi ve eğitimlerle 790 bin ABD doları değerinde çevresel yatırım gerçekleştirildi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu