YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 27 Ocak 2020

Plastik karşıtı havaalanları çoğalıyor

  • Dünyanın en önemli havaalanları birbiri ardına tek kullanımlık plastik kullanımını yasaklıyor. Bu akıma Dubai Havaalanı da dahil oldu. 

    Yılda ortalama 90 milyon yolcu ağırlayan Dubai Havaalanı’ndaki yolcu sirkülasyonu, yılda 5 bin 500 tonluk atık plastiğin ortaya çıkmasına sebep oluyordu. 2020 başı itibarıyla tek kullanımlık plastik kullanımını yasaklayan Dubai, plastik kirliliğiyle savaşta örnek şehir olmak üzere harekete geçti. Alınan karara göre; artık restoran ve kafelerde tek kullanımlık plastik ürünler bulundurulmayacak.

    Dönüştürülebilir malzemeler kullanılacak

    Dubai Havalimanı’ndan yapılan açıklamada, plastik pipet, bardak, çatal, bıçak, kaşık, tabak, poşet gibi malzemelerin yerine dönüştürülebilir ürünler kullanılacağı belirtildi. Bu uygulamanın hayata geçmesinde ise McDonald's, Costa Coffee, Pret a Manger gibi dünyanın önde gelen markalarıyla ortak çalışmalar yapılacak.

    Dubai halkı destekliyor.

    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İklim Değişikliği Bakanlığı ve Çevre Ajansı tarafından geçen yıl yapılan bir ankete göre; halkın yüzde 98’i tek kullanımlık plastik ürünlerin azaltılması için acil[k1]  bir eylem planının hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyor. Bugün halkın yüzde 90'ı kendi plastik tüketimini azaltmak için çaba gösteriyor. Beş kişiden dördü, beş yıl öncesine göre geri dönüşüm konusunda daha hassas olduğunu dile getiriyor.

    Kaynak: EuroNews


     [k1]i

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu