YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2020

PepsiCo Türkiye’den güneşe yatırım

  • Tarsus'taki fabrikasının çatısını güneş enerjisi panelleri ile donatan PepsiCo Türkiye, böylece yılda 8026 ağaç dikimine eşdeğer 485 bin 404 kg karbon salımını engelledi.

    Fabrikalarında sürdürülebilirliği en önemli gündem maddelerinden biri haline getiren PepsiCo Türkiye, sıfır atık, enerji ve su kullanımının düşürülmesi gibi projelerle çevre bilincinin artırılmasına öncülük etmeyi sürdürüyor. Tarsus fabrikası, son 10 yılda birim ürün başına enerjide yüzde 30, su kullanımında yüzde 25 tasarruf sağlayarak, bu alanda PepsiCo'nun Avrupa'nın ilk 3 fabrikası arasına girmeyi başarmıştı. an Tarsus fabrikasının çatısını güneş enerjisi panelleri ile donatan PepsiCo Türkiye, yılda 8026 ağaç dikimine eşdeğer 485 bin 404 kg karbon salımını engelledi. Tarsus'taki fabrikasının elektrik tüketiminin yüzde 40'ını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan PepsiCo Türkiye, bunun yüzde 6'lik kısmını çatılara yerleştirilen güneş enerjisi panellerinden elde ediyor.

    Yeşil enerjiye yatırım sürecek

    PepsiCo Türkiye Tarsus Fabrikası'nda ayrıca arıtma tesisinden elde edilen biyogaz ile çalışan 2 adet 330 kWe gücüne sahip kojenerasyon gaz motoru sayesinde yılda 3585 MWh elektrik üretiliyor. Fabrika, 2020 yılında ilave olarak 800kWe kapasitede 3'üncü bir gaz motorunu daha bu sisteme dahil edecek. PepsiCo Türkiye’nin planları arasında; 2020'de Manisa ve Suadiye fabrikalarında GES (PV Solar panel) kurulumu var. PepsiCo ayrıca 2021'de Manisa fabrikasında kurmayı planladığı kojenarasyon tesisi ile elektrik üretmeyi de hedefliyor. Şirket bunun dışında Suadiye fabrikasında da 800 kWe gücünde bir kojenarasyon tesisi kurmayı planlıyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu