YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 19 Aralık 2019

Mercedes-Benz Türk tek kullanımlık plastiğe ‘dur’ dedi

  • Mercedes-Benz Türk, doğa dostu otomotiv üreticilerden biri olma çalışmalarına ek olarak şirket genelinde tek kullanımlık plastik ürünlere ‘dur’ deme kararı aldı.

    Mercedes-Benz Türk, fabrikalarında yürüttüğü ‘Atık Yönetimi', ‘Hava Kirliliği Kontrolü' ve ‘Sıfır Atık Su' gibi projeleri ile doğa dostu otomotiv üreticilerden biri olmayı sürdürürken, tüm bunlara ek olarak şirket genelinde tek kullanımlık plastik ürünlere ‘dur’ deme kararı aldı. Yeni uygulama ile tek kullanımlık plastik ürün tüketiminin önüne geçilmesi planlanırken; şirket genelinde uzun vadede üretim dışı kullanılan tüm plastik alımının durdurulması hedefleniyor.

    Şirket genelinde tek kullanımlık plastik tüketimini Ekim 2019 itibarıyla durdurma kararı alan Mercedes-Benz Türk, bu kapsamda şirket içindeki içme suyu ihtiyaçlarını özel arıtma sistemlerinden sağlanmaya, plastik yerine cam bardak ve cam şişe kullanımını desteklemeye başladı. Bu kararın ardında; şirket kapsamında yılda 350 bin pet şişe ve yaklaşık 15 milyon plastik kullanımlı bardak tüketiminin önüne geçilmesi hedefi bulunuyor.

    "Yedinci Kıta'ya ihracatı durduruyoruz"

    Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, şirket genelindeki çevreci uygulamalarla ilgili olarak şunları söyledi: "Ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve kalitemiz ile sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok ülkesinde adımızdan söz ettiriyoruz. Çevreyi koruyan, duyarlı ve doğa dostu bir şirketiz. Sürdürülebilirlik ilkelerimiz kapsamında, ülkemizdeki en çevreci otomotiv markalarından biri konumundayız. Hoşdere ve Aksaray'daki üretim tesislerimize yaptığımız yaklaşık 2 milyon euro’luk yatırımlar neticesinde çevre alanındaki en güncel sertifikaları taşıyoruz. Enerji kullanımı ve atık yönetimi dallarında verimliliğimizi sürekli artırıyoruz. Fabrikalarımıza yaptığımız tüm bu yatırımlara ek olarak, şirketimizin üretim harici tüm alanlarında tek kullanımlık plastik tüketimini durdurma kararı aldık. Bu tarz radikal uygulamaların hızla tüm ülkemizde hayata geçirilmesini umuyoruz. 'Yedinci Kıta' olarak bilinen, yüzölçümü Türkiye'nin 5 katı büyüklüğünde olan Pasifik Okyanusu'ndaki çöp yığınlarının daha da büyümesini engellemek istiyoruz. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız."

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu