YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Kasım 2019

İş dünyası plastik kirliliğine karşı birleşiyor

  • İş Dünyası Plastik Girişimi’ne ilk etapta katılan 26 şirket, plastik taahhütlerini belirleyeceklerini açıkladı. Girişim, özel sektör kuruluşlarının taahhütlerini şeffaf bir şekilde yıllık olarak raporlamalarını sağlamayı amaçlıyor.

    İş dünyası plastik kirliliği ile mücadelede önemli bir adım attı ve İş Dünyası Plastik Girişimi kuruldu. Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından başlatılan girişim, özel sektör kuruluşlarının plastiğe yönelik taahhüt oluşturmalarını teşvik etmeyi ve taahhütlerini şeffaf bir şekilde yıllık olarak raporlamalarını sağlamayı amaçlıyor.

    İlk adımda 26 şirket taahhütte bulundu

    İş Dünyası Plastik Girişimi bünyesine katılan şirketlerin plastik taahhütlerinin düzenli olarak gözden geçirileceği ve kaydedilen ilerlemenin her yıl kamuoyuyla paylaşılacağı İş Dünyası Plastik Girişimi’nin tanıtım toplantısı 20 Kasım’da Arter’in Dolapdere’deki yeni binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk adımda 26 şirketin 2021 yılına kadar plastik taahhütlerini belirleyecekleri açıklandı. Girişim, plastik konusunu kamuoyu ve paydaşların gündemine getirecek ve çözüme yönelik savunuculuk çalışmaları yürütecek. Girişimde yer alan şirketlerin plastik taahhütleri düzenli olarak gözden geçirilecek ve kaydedilen ilerleme her yıl kamuoyuyla paylaşılacak. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ışığında, küresel ve ulusal sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle birlikte çalışılacak, şirketlerin çalışmalarını destekleyecek araçlar geliştirilecek ve iyi uygulamalar yaygınlaştırılacak.

    Hedef yıl sonuna kadar 100 firmadan destek

    İş Dünyası Plastik Girişimi’ne dahil olan 26 şirket şöyle: Akkök Holding, Anadolu Efes, Anadolu Grubu, Coca Cola İçecek, Deloitte, Elif Plastik, Eczacıbaşı Holding, Garanti BBVA, IC Holding, Kibar Holding, Koç Holding, LAV, Limak Holding, Migros Ticaret A.Ş., Nestlé Waters Türkiye, Organik Kimya, PepsiCo, P&G, Sabancı Holding, Sunar, Sütaş, Unilever, WPP, Yaşar Holding, Yıldız Holding, Zorlu Holding.

    İş Dünyası Plastik Girişimi’ne yıl sonuna kadar 100 firmanın destek vermesi hedefleniyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu