YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 18 Kasım 2019

Hollanda'da hız sınırı 100 km'ye iniyor

  • Hollanda hükümeti, karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla otoyollardaki hız sınırını 100 kilometreye düşürme kararı aldı. 

    Hollanda hükümeti iklim krizine karşı karbon emisyonlarını düşürmek için bir dizi önlem paketi açıkladı. Geçtiğimiz aylarda Hollanda’da, danıştay ve hükümet arasında yaşanan bir dizi tartışma, önlem paketinin oluşturulmasında etkili oldu. Danıştay, Hollanda hükümetinin karbon emisyonu salınımını artıran projelere kolay izin vererek doğayı yeterince korumadığı yönündeki kararını açıklamış, ülkedeki birçok inşaat projesi de durma noktasına gelmişti. Hollanda’da inşaatların durması yüzünden sektör çalışanları, geçtiğimiz günlerde Lahey’de protesto gösterisi düzenlemişti.

     

    Gündüz 130 kilometre idi

    Bu gelişmeler sonrasında, hükümet ve koalisyon ortağı dört parti bir araya geldi ve karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik bir dizi önlem paketi oluşturuldu. Önlem paketi çerçevesinde otoyollardaki hız sınırının gündüzleri 130 kilometreden 100 kilometreye indirilmesine karar verildi. Geceleri azami hız 130 kilometre olarak devam edecek.

     Doğa restorasyonuna 250 milyon euro

    Hükümetin doğa restorasyonu için 250 milyon euro bütçe ayıracağı kıyı koruma, su ve yol güvenliği konularındaki büyük projelerin devam edeceği de açıklamalar içinde yer aldı. Önlem paketlerinin gerekliliğine vurgu yapan Hollanda Başbakanı Mark Rutte, “Kimse bundan hoşlanmıyor ama bu düzenleme ile inşaat ve altyapı projelerine yer açılacak. Hollanda’nın tıkanmaması ve iş olanaklarının gereksiz yere kaybolmaması için buna ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu