YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 13 Kasım 2019

Koç Grubu, tek kullanımlık plastik tüketimini sonlandırıyor

  • Koç Holding, topluluk şirketlerinde tek kullanımlık plastik tüketimine 2020 sonuna kadar son vereceğini açıkladı.

    Enerji, sağlık, otomotiv, finans, dayanıklı tüketim ve turizm gibi sektörlerde 90 bin çalışanıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin en önemli ekonomik yapılarından birini oluşturan Koç Holding tek kullanımlık plastik tüketimini sonlandıracağını duyurdu. Bu hedefin açıklandığı toplantıda konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, grubun bir sonraki adımının; üretim süreçlerinde kullanılan plastik miktarını azaltmak ve alternatifler bulmak olacağını ifade etti.

    Şeffaf bir süreç hedefleniyor

    Levent Çakıroğlu, bu taahhütle birlikte başlayan sürecin şeffaf bir biçimde yönetileceğini ve tüm adımların raporlanacağını belirtti. Çakıroğlu ‘”Kolay olmamasına rağmen 2020 sonuna kadar bu hedefi gerçekleştireceğiz. Önemli olan, bu hedefin gerçekleşmesi kadar farkındalığı artırmak; sonuçtaki hedefimiz plastik kullanımını azaltmak, geri dönüşümü hızlandırmak.” dedi.

    Topluluk şirketlerinden sürdürülebilirlik çalışmaları

    Levent Çakıroğlu, üretim süreçlerinde plastiğe alternatif olabilecek malzemeler geliştirilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Arçelik ürünlerinde doğal malzeme kullanımına yönelik çalışmaların hızlandığı, aynı şekilde Ford’da geri dönüşümlü malzemeler üzerinde çalışıldığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Koç Grubu’nun en büyük yatırımlarından TÜPRAŞ’ın faaliyet alanı gereği sürdürülebilirlik anlamında zor bir konu olduğunu belirten Çakıroğlu, “TÜPRAŞ ciro açısından en büyük işimiz. Faaliyet alanı olarak zor bir konu, kabul etmek lazım. Ancak oradaki üretime de ihtiyaç var ve Koç Topluluğu olarak bu alanda bizim yarattığımız farklar var. Örneğin, geri dönüşüm tesisi yaptık. Rafinerilerimizden çıkan fuel-oil’i doğrudan satmak yerine bu tesiste tekrar işliyoruz ve çevresel etkiyi azaltıyoruz. Diğer yandan dizelde Türkiye ithalatçı bir ülke. Dizel tüketiminin yüzde 50’si ithal ediliyor. TÜPRAŞ’ta ürettiğimiz ürünler Türkiye’nin ithalatını ve cari açığını azaltıyor. TÜPRAŞ, verimlilikte en üst sıralarda yer alan şirketlerden biri. Kırıkkale Rafinerisi’nde de önemli yenilemeler yaptık. Ekonomik modele oturttuğumuz alanlarda sürdürülebilir çabaları artırıyoruz.” dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu