YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2019

Gökyüzünde bir tur atalım mı?

  • Belçika’da, ağaçların arasından geçerek yerden 10 metre yüksekliğe ulaşan 700 metrelik dairesel bisiklet yolu, ormana dost ve yaratıcı mimarisiyle bisiklet severlere özel bir deneyim yaşatacak

    Belçika’nın Limburg eyaletindeki dairesel bisiklet yolu ‘Cycling through the Trees’ tamamlanarak kullanıma açıldı. Hechtel-Eksel kentindeki bisiklet yolunun yapımı 2 yıl sürdü. 700 metrelik dairesel yol, ağaçların arasından geçerek yerden 10 metre yüksekliğe ulaşıyor. Konforlu bir bisiklet deneyimi sağlamak için bisiklet yolu maksimum yüzde 4’lük bir eğime sahip. Bölge, eski bir kömür madeni sahası olduğundan orman, madencilik endüstrisine odun üretmek için dikilen iğne yapraklı ağaçlardan oluşuyor.

    Göletin ortasından geçen de var

    Cycling through the Trees’in inşaatı süresince farklı iş ortakları ile çalışılarak ormana minimum ölçüde zarar verildiği belirtildi. Limburg eyaletindeki ilk bisiklet yolu 25 yıl önce inşa edilmişti. Sonraki yıllarda hükümet bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmek için rekreasyonel bisiklet yollarının yapımını destekledi ve hızlandırdı. Bisiklet yollarının ilki, bir göletin ortasından geçen ‘Cycling through Water’ idi.

    Kaynak: Yeşil Odak 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu