YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 06 Kasım 2019

Almanya’ya 1 milyon şarj ünitesi

  • Almanya, elektrikli ulaşıma geçiş için hazırlıklarını sürdürüyor. 2030 yılına kadar emisyonları yüzde 55 düşürmeyi hedefleyen Alman Hükümeti, elektrikli araçların ihtiyaçlarına yönelik 1 milyon şarj ünitesi kuracak.

    Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Almanya, otomobille yapılan seyahatlerin iklim dostu olması için harekete geçti. Almanya Şansolyesi Angela Merkel, Almanya’nın 1 milyon elektrikli şarj ünitesini 2030 yılına kadar kurmuş olması gerektiğini söyledi. Merkel, harcanan onca paranın karşılığı olarak otomobillerle daha güvenli ve konforlu seyahat yapılması gerektiğinin altını çizdi.

    Elektrikli araçlara geçişe destek

    Angela Merkel, Almanya'da toplam 20 bin elektrikli araç şarj noktası bulunduğunu ve bu sayı artmadıkça elektrikli otomobile olan talebin artmasının da zaman alacağını söyledi. Talep artışının daha fazla üretim, model ve rekabet oluşmasına destek olacağını vurgulayan Merkel, “Bu da, tüketicinin daha uygun fiyatla, daha güvenli, daha konforlu çevre dostu araçlara sahip olabilmesini sağlayacak” dedi. Alman hükümeti, 2030 yılına kadar emisyonların yüzde 55 düşürülmesini hedefliyor. Bu nedenle elektrikli araçlara geçiş yapmayı isteyenlere 4 bin euro’ya varan devlet desteği sunuluyor ve bu desteğin artırılması hedefleniyor.

    Dönüşüm hızlanacak

    Elektrikli araçların kullanımı henüz beklenen düzeyde değil ama dönüşüm hızlı bir biçimde sürüyor. VW ve BMW gibi otomotiv devlerinin attığı adımlar bu dönüşümü hızlandırıyor. Almanya'da 2018 yılında 53 bin yeni elektrikli araç sokağa çıktı. Bu rakam 2017 yılında 34 bin olarak gerçekleşmişti. 2019 yılında ise bu sayının toplamda 100 bin olması bekleniyor.

    Haberin orijinalini bu linkten görebilirsiniz.

     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu