YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2019

21 restoran zincirinden atık azaltma sözü

  • WWF Türkiye ve TURYİD işbirliğiyle başlatılan ortak girişim çerçevesinde 21 restoran zinciri, ‘Sıfır Atık’ kampanyasına destek için atık azaltma taahhüdünde bulundu. 

    Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Bölümü (WWF-Türkiye) ile Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), ‘Sıfır Atık’ kampanyasına destek için ortak bir girişim başlattı. Bu girişim çerçevesinde TÜRYİD’e üye 187 markanın 22’si, 121 restoran için atık azaltma taahhüdünde bulundu. Restoranlar alt alta sıralanan şu çevreci çözümler arasında, kendileri için uygulanabilir olanları hayata geçirecek:

    ·      Amerikan servislerin kaldırılması,

    ·      Yarım porsiyon alternatifinin olması,

    ·      Suyun sürahide servis edilmesi,

    ·      Gereksiz tabak değiştirilmemesi,

    ·      Tek kullanımlık ıslak mendillerin dağıtılmaması,

    ·      Atılabilir bardak altlıklarının kullanılmaması,

    ·      Tek kullanımlık paketli şekerlerden (tuz, karabiber vb.) dökme şekere geçilmesi,

    ·      Pipet kullanılmaması,

    ·      Tek kullanımlık çatal-bıçak-kaşık kullanılmaması,

    ·      Plastik pipetler yerine doğada çözünür ekolojik pipetlere geçilmesi. 

    Bu alanların tamamı için taahhütte bulunan restoran olmazken, en yüksek taahhüt; plastik pipet kullanımının engellenmesi için verildi. 15 restoran pipet kullanımını tamamen kaldırma, 3 restoran da ekolojik pipetlere geçme sözü verdi.

    WWF Türkiye’nin açıklamasında, yapılan taahhütler sayesinde bir yılda 2700 ağacın kesilmesiyle 6 ton alüminyum, 460 ton su ve 42 ton plastik kullanımının engellenebileceği ifade edildi.

    Ortak girişime destek veren markalar şunlar: Akbabalı, Banyan, Bidaha, Bigchefs, Brasserie Polonez, Brewmark, Cantinery, Firuze, Frankie İstanbul, Grill Polonez, İncirli Şaraphane, Kırıntı, Kydonia, La Mancha, Lucca, Midpoint, Pocoloco, Rana By Topaz, Tadında Anadolu, Tickerdaze, Turcusine ve Welldone.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu