YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 01 Ekim 2019

11 milyon fide toprakla buluşuyor!

  • Orman Genel Müdürlüğü, 11 Kasım’da 81 ilde toplam 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak rekor bir etkinlik gerçekleştirmeyi hedefliyor.

    Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) yapılan açıklamaya göre; 11 Kasım 2019’da, saat 11.11’de başlayacak fidan dikimi, toplam 11 milyon fideyi toprakla buluşturacak. Bu çevreci etkinlikle, Türkiye’deki ağaç ve orman sevgisinin güçlendirilmesi, toplumun tüm kesimlerinin bu konudaki duyarlılığının artırılması ve orman yangınlarıyla zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması amaçlanıyor. 11 milyon fidan etkinliği 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

    Orman Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında; “Etkinliğe, öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine, kısacası 7’den 77’ye toplumun tüm kesimleri katılacak. 11 Kasım saat 11.11’de, 81 ilimizde, 2023 farklı lokasyonda aynı anda vereceğimiz start ile, 3 saatlik zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız. 1 milyona yakın vatandaşın katılacağı etkinlik, taşra birimlerimiz koordinasyonunda yürütülecek. Çalışmaların, valilikler, il milli eğitim müdürlükleri, askeri birlikler, il sağlık müdürlükleri, il emniyet müdürlükleri, belediyeler ve köy muhtarlıkları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor" ifadeleri yer alıyor.


    Kaynak: Orman Genel Müdürlüğü

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu