YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2019

633 dalgıçtan okyanus temizliğine destek

  • Haziran ayında 633 dalgıç aynı anda dalış yaparak, okyanus dibinde bu ana kadar yapılan en büyük temizlik eylemini gerçekleştirdi ve rekor kırdı. 9000 parça çöp ve 725 kg. olta ağırlığı kurşun toplandı.

    ABD’nin Florida eyaletinde 633 dalgıç aynı anda dalış yaparak, okyanus dibinde bu ana kadar yapılan en büyük temizlik eylemini gerçekleştirdi ve rekor kırdı.
     
    Uluslararası Balık Tutma İskelesi Deerfield Sahiline yakın bir alanda aynı anda dalış yapan 633 dalgıç, zemini tarayarak çöp topladı. Rekor denemesini  Guiness yetkilileri tarafından izlendi ve onaylandı.
     
    Dalgıçların bu eylemi, okyanus kirliliğine dikkat çekmek üzere planlanmasının yanı sıra daha önce Kızıldeniz’de kırılan rekoru egale etmek için gerçekleştirildi.
     
    Okyanus dibinden çıkarılan çöpler adet olarak 9000 ve toplananlar arasında sadece oltaların ucuna takılan kurşunların ağırlığı 725 kg.
     
    Bu küçük eylem, okyanus için büyük bir anlam taşıyor. Dalgıçların rekoru tüm dünyada geniş çaplı yer aldı ve farkındalık çalışmalarına önemli bir katkı sağladı.
     
     
     
     
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu