YUKARI

Haberler

Eklenme Tarihi: 26 Ağustos 2019

Etiyopya’da ağaç dikme rekoru

  • Etiyopya’da Yeşil Miras girişiminin bir adımı olarak bir günde 353 milyon ağaç dikildi ve bu alanda dünya rekoru kırıldı.

    Etiyopya Hükümetin 2019 Mayıs ayında başlattığı "Yeşil Miras" projesi kapsamında, ülkede bu yıl 4 milyar ağaç dikilmesi planlanıyor. Bu plan çerçevesinde üst düzey yetkililerin de katılımıyla başlatılan seferberlik sonucunda, bir günde 353 milyon fidan dikilerek bu alanda bir dünya rekoru kırıldı. Etiyopya'da yaşayan her kesimin fidan dikerek destek olduğu kampanyaya Türk Büyükelçiliği gibi çok sayıda yabancı misyon da katkıda bulundu.

    Girişim, herkesin her yaz en az 40 fidan yetiştirmesini ve toplamda 4 milyar ağaca ulaşılmasını hedefliyor. Yüksek kuraklık riski taşıyan Etiyopya bu hedefe ulaşırsa ormansızlaşma ve iklim değişikliğinin etkilerini minimuma indirmiş olacak.

    Yapılan tüm araştırmalar ağaçların hem insanlar hem de doğal yaşam için çok önemli olduğunu ortaya koyuyor. İklim değişikliğinin yıkıcı etkileri ile mücadele eden ağaçların insan psikolojisinden temiz havaya, hayvanlara yaşam alanı oluşturmadan serinletici etki yapmaya uzanan faydaları saymakla bitmiyor. Ve Etiyopya’daki girişim sadece Etiyopya sınırlarını değil, bölgeye, kıtaya hatta gezegene de yepyeni bir umut ve soluk getiriyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu