YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 11 Nisan 2019

Yeni bir başlangıç için ışıklar bir saat kapatıldı

  • WWF’in iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla 2007’den beri gerçekleştirdiği ‘Dünya Saati’ etkinliği, Türkiye’de dün akşam 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşti. Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Efes Antik Kenti, İstanbul Boğazı’ndaki köprüler, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının yanı sıra; Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi birçok kurum bir saatliğine ışıklarını kapattı. Başakşehir Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü de ışıklarını kapatarak etkinliğe destek verdi.

    WWF’in, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması için dünya kamuyouna çağrıda bulunmak amacıyla 12 yıldır yürütmekte olduğu bir küresel etkinlik olan “Dünya Saati” (Earth Hour), ülkemizde WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülüğünde dün akşam 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirildi.
     
    2019 teması “Doğa ve İnsan için Yeni Bir Başlangıç” olarak belirlenen ve dünya genelinde 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen etkinlik, Türkiye’de yerel seçim gerekçesiyle bir hafta ertelenerek dün akşam gerçekleştirildi. Ayasofya Müzesi, Edirne Selimiye Camii, Efes Antik Kenti, İstanbul Boğazı’ndaki köprüler, Rumeli Hisarı gibi pek çok yapının yanı sıra; Bilgi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi gibi birçok kurum ışıklarını kapattı. Başakşehir Futbol Kulübü ve Fenerbahçe Spor Kulübü de ışıklarını kapatarak etkinliğe destek verdi.
     
    Bu yıl Dünya Saati’nde 7 kıtadaki 188 ülke ve bölgeden kişi, kuruluş ve işyeri, iklim değişikliğine dikkat çeken bu etkinliğe katılım sağladı.
     
    2019 Dünya Saati etkinlikleri kapsamında www.dunyasaati.org websitesini ziyaret edenler, karşılarına çıkan sembolik Boğaz Köprüsü’nde seçtikleri bir ışığı kendi adlarına kapattılar. Dün akşam İstanbul Boğazı’ndaki köprülerin ışıkları gerçekten kapatıldı.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu