YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 02 Nisan 2019

Doğa ve İklim Söyleşileri'nin bu ayki konuğu Kerem Ali Boyla

  • Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin düzenlediği Doğa ve İklim Söyleşileri'nin üçüncüsü 3 Nisan 2019 Çarşamba günü Uzman Ekolog ve Kuş Gözlemcisi Kerem Ali Boyla'nın katılımıyla gerçekleşecek.

    Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi'nin (İPM) doğa koruma ve iklim değişikliği alanında çalışan araştırmacı, akademisyen ve sivil toplum gönüllülerini buluşturmayı amaçlayan Doğa ve İklim Söyleşileri'nin üçüncüsü 3 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleşecek. Çevre ve iklim alanlarını çok disiplinli bir anlayışla bir araya getirmek amacıyla bu öğretim yılında ilk kez başlatılan Doğa ve İklim Söyleşileri, farklı konuşmacılarla iki ayda bir yapılıyor. 
     
    "Kuş Cenneti'nden Biyosfere: Doğayla Geçen Yıllar" başlığı çerçevesinde yapılacak söyleşide iklim değişikliğiyle mücadele ve atmosferdeki sera gazı birikiminin azaltılması için, fotosentez yoluyla karbon tutan bitkilerin ve ormanların korunmasının, yaban hayatla birlikte ekosistemlerin işlevini sürdürebilmesinin ne kadar önemli olduğu ele alınacak. 

    Doğa ve İklim Söyleşileri'nin üçüncü konuşmacısı, uzman ekolog ve kuş gözlemcisi Kerem Ali Boyla. 12 yıldır kuş gözlem kayıtlarını değerlendiren Boyla, Türkiye kuşlarının nüfusları ve yayılışları üzerine çalışmalar yürütüyor. Söyleşide, değişen çevre koşullarına bağlı olarak azalan ve çoğalan türleri, kuş varlığını sınırlandıran etkenleri ve yaşanmaktan olan iklim değişikliğinin türleri nasıl etkileyebileceğini anlatacak. Bunun dışında mevcut gidişatın değişmesi için gereken politik, teknik ve sosyal koşulları tartışmaya açacak.
     
    İstanbul Politikalar Merkezi'nden Ümit Şahin'in moderasyonunda düzenlenecek söyleşi, 3 Nisan 2019 Çarşamba günü, saat 18.00-20.00 arasında Karaköy Minerva Palas'ta gerçekleştirilecek. 

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu