YUKARI

Duyurular

Eklenme Tarihi: 18 Ocak 2019

Çocuklar TEMA'nın eğitimleriyle Sıfır Atık bilinci kazanıyor

  • Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile okullarda başlatılan Sıfır Atık Eğitim Projesi'nin TEMA Vakfı gönüllüleri ve okul öğretmenlerinin işbirliğinde, ilk etapta 50.000 çocuğa ulaşması hedefleniyor.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi başlatıldı. İlk etapta 50.000 çocuğa ulaşılması planlanan proje ile doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimi ile ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor.

    Sıfır Atık Eğitim Projesi, TEMA Vakfı gönüllüleri ve okul öğretmenlerinin işbirliğinde ilkokul öğrencilerine ulaşacak.
     

    Sıfır Atık Eğitim Projesi'nde çocuklar 5D ile atık yönetimi felsefesini tanıyacak

     
    Sıfır Atık Eğitim Projesi hakkında bilgi veren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz ATAÇ, "Doğal varlıklarımızı korumaya yönelik başlatılan Sıfır Atık projesini çok değerli görüyoruz. Bu önemli projeye biz de çocuklarımıza yönelik geliştirdiğimiz eğitim projemizle katkı sağlamak istedik. İl temsilciliklerimiz ve gönüllülerimiz sayesinde Milli Eğitim Bakanlığımız ile yıllardır Türkiye'nin 81 ilindeki okullarda doğa eğitim programları yürütüyoruz. Doğa eğitimlerimizi destekler nitelikte geliştirdiğimiz Sıfır Atık Eğitim Projesi ile de geleceğimiz çocuklarımızın doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıkları ve atık yönetimi ile ilgili konularda farkındalık kazanmasını amaçlıyoruz. Bu eğitim ile çocuklarımızı 5D olarak tanımlanan aşamalı bir atık yönetimi felsefesi ile tanıştırmak istiyoruz. 5D Felsefesi aşağıdaki ilkelerden oluşuyor:
    • Düşün ve Gerekli Değilse Tüketme
    • Daha Az Tüket
    • Değerlendir ve Yeniden Kullan
    • Değiştir ve Farklı Amaçla Kullan
    • Dönüştür ve Doğaya Geri Kazandır
     
    Çocukların 5D ile "Sıfır Atık" kavramlarını tanımalarını ve atık oluşumunu nasıl engelleyeceklerini fark etmelerini hedefliyoruz. İlk etabında Ankara'da başlayacak olan Sıfır Atık Eğitim Projesi'ni tüm Türkiye'de yaygınlaştırıp çok daha fazla çocuğa eriştirmek için çalışmalarımız devam edecek. Bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu