YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 15 Ekim 2018

Sürdürülebilir Tarım İlkeleri İyi Uygulama Rehberi yayınlandı

  • SKD Türkiye, ülkemizin önde gelen şirketlerinin sürdürülebilir tarım odaklı projelerinin paylaşıldığı "Sürdürülebilir Tarım İlkeleri İyi Uygulamalar Rehberi"ni yayımladı.

    2015 yılında sürdürülebilir tarıma geçiş konusunda Türk iş dünyasına bir yol haritası sunmak amacıyla Sürdürülebilir Tarım İlkeleri’ni yayımlayan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) bu çalışmayı yeni bir raporla güçlendirdi. "Sürdürülebilir Tarım İlkeleri İyi Uygulamalar Rehberi"nde herkes için yeterli, erişilebilir, sağlıklı ve sürdürülebilir tarımsal üretimin gerçekleşmesi konusunda özel sektörün yaptığı proje örnekleri paylaşılıyor. 

    Raporun ilk bölümünde, sürdürülebilir tarımla ilgili temel veriler ve gelişmeler yer alıyor. Bu bölüm, tarımın çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlikle ilişkilendiren Sürdürülebilir Tarım İlkeleri'yle devam ediyor. Raporun ikinci bölümünde ise 14 farklı firmanın sürdürülebilir tarım odaklı iyi uygulama örnekleri paylaşılıyor. Raporda, söz konusu iyi uygulama örneğinin hangi Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi ve Sürdürülebilir Tarım İlkeleri ile ilişkili olduğu da aktarılıyor. 
     
    Raporun girişinde yer alan temel veriler ve gelişmeler kısmında pek çok çarpıcı bilgi ve rakam paylaşılıyor:

    • Tarımsal kuraklıkla mücadele için Türkiye’nin 112 milyar m3 suya ihtiyacı var.
    • Dünyada su tüketiminin %70’i sulama amaçlı tarımda kullanılıyor.
    • Türkiye, son 10 yılda ekilen ve dikilen tarım arazilerinin yaklaşık %8'ini kaybetti.
    • Tarım, ormancılık ve arazi kullanımı, toplam sera gazı emisyonlarının en az %20’sinden sorumlu.
    • Dünyada 815 milyon insan açlık çekiyor.
    • Dünyada her yıl 600 milyon kişi gıda kaynaklı sebeplerden hasta oluyor.
    • Entegre gübreleme yöntemleri, tarımsal ormancılık, sulama sistemlerin geliştirilmesi gibi verimlilik teknikleri, dünyadaki tarım arazilerinin yaklaşık %30’unda uygulanıyor.

      Raporun tamamına SKD Türkiye internet sitesinden ulaşabilirsiniz.
     

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu