YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 05 Ekim 2018

Plastikte geri dönüşüme AR-GE desteği

  • Horizon 2020 kapsamında desteklenen PolnySpire Projesi kapsamında, plastiklerin geri dönüşümü, geri dönüştürülmüş plastiklerin kalitelerinin artırılması gibi pek çok alanda 22 proje ortağı deneyimlerini paylaşacak. Projenin Türkiye partnerleri arasında İKMİB ve KORDSA var.

    Avrupa'nın en büyük sivil AR-GE programı olan Horizon 2020 kapsamında desteklenen ve 4 yıl sürecek olan PolnySpire Projesi'nin açılış toplantısı Brüksel'de gerçekleştirildi. Türkiye'den İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB)'in yanı sıra KORDSA'nın da yer aldığı projenin Avrupa genelinde toplam 22 ortağı bulunuyor.
     
    Plastiklerin kimyasal olarak geri kazanımına yönelik, teknolojinin geliştirilmesi amaçlanan projenin hedefleri arasında aşağıdaki başlıklar yer alıyor:
    Plastik monomerlerin ve dolgu malzemelerinin kimyasal olarak geri kazanımı
    Geri dönüştürülmüş plastiklerin kalitesinin artırılması için alternatif katkı malzemelerinin geliştirilmesi
    Çelik endüstrisinde plastik atıkların karbon kaynağı olarak değerlendirilmesi
     
    PolynSpire Ar-Ge projesine destek veren İKMİB, projede ortaya çıkan ürünlerin pazar analizlerinin yapılması, bu ürünlerin atık mevzuatı kapsamında değerlendirilmesi ve projenin tanıtım ve yaygınlaştırma faaliyetleri konularına katkı sağlayacak.
    Plastiklerin geri dönüşümü ile ilgili başarılı olmuş prosesler hakkında know-how transferi sağlamak amacıyla projede yer alan İKMİB,Avrupa'nın atık haritasının çıkarılması ve Türkiye'de atıkların işlenmesi konusundaki son teknolojilerle ilgili bilgi edinip üye firmaları ile paylaşmayı hedefliyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu