YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2017

givin’le ikinci el eşyalar bağışa dönüşüyor

  • givin'le kullanmadığınız eşyalardan elde edilen geliri STK'lara aktarabilir, ihtiyacınız olan bir ürüne ödediğiniz paranın STK'lara bağışlanmasını sağlayabilirsiniz. 

    Kullanmadığımız eşyaları ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak, hepimizin sıklıkla başvurduğu bir yöntem. Bu yöntemle genelde yakın çevremizdekilere kolaylıkla ulaşabililiyoruz. İkinci el eşya toplayan veya mahallelere bağış kutuları koyan belediyeler de erişim çemberimizi genişletmemize yardımcı oluyor. Tabii ki kullanmadığımız eşyaları satarak gelir elde etmek de son dönemde popülerleşen bir başka yöntem. Yeni bir uygulama, işte bu iki fikri yani bağışla satışı birleştirerek ikinci el eşyaların STK’lar için bağışa dönüşmesini sağlıyor. 
     
    “Alışverişin en iyi hali” givin, ikinci el alışverişe odaklanan bir sosyal girişim. givin aracılığıyla ikinci el eşyalarınızı satışa çıkarabilir, elde edilen gelirin bir STK’ya aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde, givin’i alışverişinize iyilik katmak için de kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz bir ürünü givin’den alırsanız, ödediğiniz paranın bir STK’ya bağış olarak gideceğini bilerek daha bilinçli bir alışveriş yapabilirsiniz.

     
    Eğer siz de ikinci el eşyalarınızı iyilliğe dönüştürmek istiyorsanız, öncelikle givin’i App Store ya da Google Play’den indirebilirsiniz. Sonrasında ise birkaç adım yeterli:
     
    Bağışlamak istediğiniz eşyalarınızı seçin
    Kullanmadığınız ve bağışlamak istediğiniz giyim, teknoloji, aksesuar, ev eşyası, kitap vb. eşyalarınızı seçin. Bağışlamak istediğiniz eşyaların fotoğrafını çekerek givin’e yükleyin.
     
    Destek olmak istediğiniz STK’yı seçin
    Eşyalarınızın satışından elde edilecek geliri aktarmak istediğiniz bir Sivil Toplum Kuruluşu seçin. givin aracılığıula Tohum, TOG, TEGV, Koruncuk gibi pek çok STK’ya bağış yapabilirsiniz.
     
    Alışverişe iyilik katın
    givin’i sadece ikinci el eşyalarınızı bağışlamak için değil, alışveriş yapmak için de kullanabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olan bir ürüne ödediğiniz parayla, bir STK’ya bağış yapabilirsiniz.
     
    İnternet alışverişinin gözde modeli olan ikinci el pazarını, sosyal girişim alanına aktaran givin, Başak Süer ve Ali Aksakarya tarafından kurulmuş. Siz de alışverişin modern kahramanlarından olmak istiyorsanız, givin uygulamasını deneyebilirsiniz.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu