YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 31 Mart 2017

Yuvarla ile kuruşlar iyiliğe dönüşüyor

  • Yuvarla ile günlük harcamalarınızdaki küsuratı yuvarlayabilir, seçtiğiniz STK'lara bağış yapabilirsiniz.

    2014 yılında kurulan Yuvarla, ülkemizdeki bireysel bağış kültürünü geliştirmeyi amaçlayan bir sosyal girişim. Yuvarla'nın küçük bağışları büyük iyiliklere dönüştürmeyi hedefleyen iş modeli, sosyal ve çevresel sorunların çözümü için çalışan sivil toplum kuruluşlarına kaynak yaratıyor.

    Yuvarla, öncelikle market, restoran, giyim gibi kredi ve banka kartıyla yaptığınız günlük alışverişlerinizdeki küsuratı bir sonraki tutara yuvarlamanızı sağlıyor. Aradaki kuruşlar ise seçtiğiniz bir STK'ya bağış olarak aktarılıyor. 
     
    Yuvarla’yı App Store ya da Google Play’den indirerek siz de kuruşlarınızı iyiliğe dönüştürebilirsiniz. Nasıl mı?
     
    1. Bağış yapmak istediğiniz STK'yı seçin
    Küsuratlarınızı yuvarlayarak kuruşlarınızı bağışlayacağınız sivil toplum kuruluşunu seçin. Bu STK'yı daha sonra değiştirmeniz mümkün. Yuvarla ile destekleyebileceğiniz STK’lar arasında AKUT, AÇEV, Darüşşafaka, WWF Türkiye, KAÇUV, TEMA, Tohum, TOG, TEV, TEGV, Koruncuk, TOFD, Yeşilay, Türk Kızılayı, UNICEF gibi pek çok kuruluş var.

    2. Kartınızı tanımlayın
    Yuvarla, sisteme kredi kartı gibi önemli bir bilginin tanımlanması işlemini güven içinde gerçekleştirmek için Bankalararası Kart Merkezi (BKM) desteğiyle çalışıyor. Banka ve kredi kartınızı, kart numaranızın yalnızca ilk 6 ve son 4 hanesini kullanarak güvenle Yuvarla'ya tanımlayabilirsiniz.
     
    3. Kuruşlarınız bağışlansın
    Tüm seçimlerinizi yapmanızın ardından sıra geldi bağışa. Dilerseniz her küsuratlı harcamanızda  bağış tercihinizi belirtebilir, dilerseniz belirlediğiniz aylık üst limit dahilinde küsuratlarızı otomatik olarak yuvarlatabilirsiniz. Onayladığınız bağışlar, her ay sonunda toplu olarak bağışlanır.

    Yuvarla, sosyal girişime dayanan iş modelinin gelirini ise sponsor desteğiyle sağlıyor. Bağışlardan hizmet bedeli almak yerine sponsorluk yaklaşımını benimseyen Yuvarla, böylece tüm bağışların STK'lara aktarılmasını sağlamış oluyor.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu