YUKARI

Sürdürülebilir İş

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2018

Ford Otosan, WWF-Türkiye'nin "Yeşil Ofis" diplomasını alan ilk otomotiv şirketi oldu

  • Ford Otosan, katıldığı WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Yeşil Ofis Programı kapsamında "Yeşil Ofis" diplomasına layık görülen ilk otomotiv şirketi oldu. Yeşil Ofis diploması, ekolojik ayak izini azaltma hedeflerine ulaşan ofislere WWF-Türkiye tarafından veriliyor.

    Ford Otosan, doğal kaynaklar üzerindeki çevresel etkilerini azaltma hedefiyle İstanbul Sancaktepe lokasyonunda yer alan Ar-Ge Merkezi ve Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Ofisleri ile WWF-Türkiye'nin Yeşil Ofis Programı'na katıldı. Ford Otosan, enerji tasarrufu, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, çalışanların yaşam tarzının değişmesi konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan çalışmaları ile "Yeşil Ofis" diplomasının sahibi oldu.

    Çeşitli etkinliklerle çalışanlar bilinçlendirildi
    Ford Otosan, WWF-Türkiye Yeşil Ofis Programı'na tek lokasyonda en fazla ofis çalışanıyla katılan şirket olarak, ilk yılında 1.711 ofis çalışanının kağıt, su ve elektrik tüketimlerini azaltmaya yönelik çalışmalar yürüttü. Çevresel etkilerini azaltmaya odaklandığı Yeşil Ofis Programı'nda çalışmaları etkin bir şekilde yürütmek üzere, farklı birimlerden çalışanların bir araya geldiği 25 kişilik proje gönüllüsü çalışanıyla "Yemyeşil Ofis Ekibi" adını verdiği bir takım oluşturdu.

    Yeşil Ofis Programı kapsamında yürütülen çalışmalar kapsamında 10 aylık bir süre içinde;
    - Yapılan iyileştirmeler sonucu kağıt tüketiminde %10'luk tasarruf ile 78.807 km. yol alan bir otomobilin havaya saldığı CO2 gazının yok edilmesi sağlandı.
    - Çalışanların karton bardak yerine kupa bardak kullanımını tercih etmesi teşvik edilerek, kağıt bardak tüketiminde %12'lik tasarruf ile bardak üretiminden kaynaklı 1.856.205 lt. su tasarrufu sağlandı.
    - Su tüketiminde yapılan %9'luk tasarruf ile 1 olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar suyun israf edilmesi engellendi.
    - Elektrik kullanımında yapılan iyileştirmeler sonucunda gerçekleşen %10'luk kazanım ile 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketimine denk gelen tasarruf elde edildi.

Çocuklar İçin

Keşfet ? Öyküler Kitap Kurdu